Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Παπανδρέου: Η επανεκκίνηση της ανάπτυξης ξεκινά απο τη γεωργία

To νέο μοντέλο ανάπτυξης της γεωργίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από το Ρέθυμνο της Κρήτης.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το 2011 ως τη χρονιά της μεγάλης αλλαγής στη γεωργία και παρουσίασε τους άξονες της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη του αγροτικού μας τομέα “μπορεί να αναδειχθεί σε κλειδί για τις αλλαγές και το μέλλον της Ελλάδας”.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την ανασύσταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης “από μηδενικής βάσης”, όπως είπε χαρακτηριστικά, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα, “να απελευθερωθούν Γεωπόνοι και Κτηνίατροι ώστε να βρεθούν δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στο χωράφι και τη στάνη…”.

“Έχουμε τη δύναμη να θρέψουμε τους Έλληνες. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε μία λανθασμένη κατάσταση που εδώ και δεκαετίες έχει διαμορφωθεί και αν τα καταφέρουμε αυτή η επιτυχία θα κρίνει την επιτυχία μας για τα επόμενα χρόνια”, υπογράμμισε και πρόσθεσε πως ώς χώρα δαπανούμε κάθε χρόνο 6,5 δισ. ευρώ για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και μάλιστα πολλές φορές κατώτερα των δικών μας

Ακόμη, τόνισε ότι ‘’οι απαιτούμενοι πόροι για την ανάπτυξη αυτή του αγροτικού μας τομέα θα διασφαλιστούν” αλλά , υπογράμμισε, είναι σημαντικό το που θα κατευθυνθούν. Είναι σημαντικό να έχουν διάρκεια και φυσικά να εξασφαλίζουν την ποιότητα και το αύριο των αγροτών… Όπως επίσης πρέπει να διασφαλίσουμε τη σταθερή μας πορεία στις διεθνείς αγορές”, είπε στην ομιλία του επισημαίνοντας πως αυτό θα επιτευχθεί βοηθώντας τους αγρότες μας , να στραφούν στην ποιότητα, στην έρευνα, στη τεχνολογία, στην πιστοποίηση, στο ντιζάιν και το μάρκετινγκ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε