Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παπανδρέου: Πήραμε σκληρά μέτρα για να αποφύγουμε την αδυναμία δανεισμού

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με αυτή την φράση περιέγραψε ο πρωθυπουργός, μια εβδομάδα πρι την Σύνοδο Κορυφής την κατάσταση

της ελληνικής οικονομίας μιλώντας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

«Αναγκαστήκαμε να πάρουμε τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πήρε ποτέ κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα. Με απόλυτη ειλικρίνεια απέναντι σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες μιλήσαμε για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε», είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως τα σκληρά οικονομικά μέτρα πάρθηκαν για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μη μπορεί η Ελλάδα να δανειστεί! «Τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης για την κοινωνία ολόκληρη, την οικονομία και την εργασία τις γνωρίζετε και τις γνωρίζουμε όλοι», πρόσθεσε.

«Με τις αποφάσεις μας, όσο επίπονες, όσο σκληρές κι αν είναι, θέλουμε να αποτρέψουμε αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο. Να αποτρέψουμε να χρειαστεί να πληρώνουμε για δεκαετίες ολόκληρες τοκογλυφικούς τόκους, καταδικάζοντας τη χώρα σε βαθιά και διαρκή ύφεση. Να πέσει η Ελλάδα σε μόνιμη ανυποληψία, να μείνει απομονωμένη από κάθε διεθνή στήριξη», ανέφερε.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι η εποχή της σπατάλης και της διαφθοράς έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

«Είμαστε σε πόλεμο» στο εσωτερικό και το εξωτερικό, δήλωσε, τονίζοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε».

Επεισόδια στην έναρξη του συνεδρίου

Με το σύνθημα “έξω οι ρουφιάνοι” υποδέχτηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Τομ Τζέκινγκς, αλλά απωθήθηκαν από τους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας, που φώναζαν “έξω οι νταβατζήδες”.

Χαιρετισμό απήυθυνε και ο προέδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έκανε λόγο για ένα μοντέλο οικονομικής διαχείρισης που στηρίχθηκε σε αναδιανομή δανεικών και σε ένα πολιτικό μοντέλο με βάση την αναδιανομή πελατειακών σχέσεων. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι έχουν χρεοκοπήσει και τα δύο αυτά μοντέλα ενώ σημείωσε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν ευθύνες.

 

Στο συνέδριο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Γ.Παπασπύρος, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση ότι άνοιξε και παγίδευσε τους εργαζομένους σε ένα δρόμο που ρίχνει τα βάρη μονομερώς σε αυτούς που δεν ευθύνονται για την κρίση, ενώ τάχθηκε κατά της πιθανής προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε