Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Παπανδρέου: Το μνημόνιο είναι μνημόσυνο της πολιτικής της ΝΔ

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Δριμύτατη κριτική στη ΝΔ ασκεί ο..

πρωθυπουργός στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

«Το Μνημόνιο είναι το μνημόσυνο της πολιτικής, που ακολούθησε η ΝΔ» λέει ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «το στοίχημα είναι να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα και δεν βλέπω τη ΝΔ διατεθειμένη να βοηθήσει».

Αναφερόμενος στην κριτική που έχει δεχτεί η κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει πως πρόκειται για έναν «άθλο, χωρίς προηγούμενο, τουλάχιστον στη μεταπολίτευση, να έχει μία κοινοβουλευτική ομάδα να σηκώσει τόσο μεγάλες ευθύνες, να αποφασίζει για τόσο δύσκολα θέματα, να χρειάζεται να ξεχάσει το πρόσκαιρο όφελος και να κοιτά το συλλογικό συμφέρον μακριά από μικροκομματισμούς».

Αναφορικά με τις ευθύνες του προκατόχου του Κ.Καραμανλή, ο κ. Παπανδρέου υπενθυμίζει πως «ακόμη και δύο μέρες προ των εκλογών είχε αποστείλει η κυβέρνηση επίσημο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο, το έλλειμμα ήταν μόνον 6% του ΑΕΠ, αντί για σχεδόν 14%, που ήταν στην πραγματικότητα».

Σε ό,τι αφορά στην ίδρυση νέων κομμάτων, εκτιμά ως «φυσιολογικό να αυξάνεται η πολιτική κινητικότητα, όταν η χώρα περνά μια τόσο μεγάλη κρίση και ιδίως όταν οι θέσεις των κομμάτων δεν είναι καθαρές ή και υπεύθυνες και ψαρεύουν στα θολά νερά» και στην ερώτηση αν αυτή η κινητικότητα απειλεί τη συνοχή του δικομματισμού, απαντά: «Δεν ενδιαφέρομαι και δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ για τις τύχες του δικομματισμού».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε