Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Παπουτσής: στην Ελλάδα δεν υπάρχει δουλειά για τους μετανάστες

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τη στιγμή που ούτε για τους ίδιους τους Έλληνες δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας δεν έχετε κανέναν λόγο να έρχεστε
ήταν το … επιχείρημα-μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μέσω της Αιγυπτιακής εφημερίδας Αλ Αχράμ.

Στη συνέντευξή του ο Χρήστος Παπουτσής υπενθύμισε ότι η Ελλάδα δεν είναι η “γη της επαγγελίας” που κάποιοι ονειρεύονται, ούτε θα επιτρέψει να μετατραπεί σε “γέφυρα” παράνομης μετανάστευσης προς την υπόλοιπη Ευρώπη.
“ Η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα και οι Έλληνες είναι γενναιόδωροι και φιλόξενοι. Όμως, ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή καταβάλλει προσπάθειες για την έξοδο από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. Δεν είναι δυνατή η εξεύρεση θέσεων εργασίας για τους μετανάστες τη στιγμή που δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας για τους ίδιους τους Έλληνες, ενώ το ποσοστό ανεργίας έχει εκτοξευθεί. Ταυτόχρονα δεν είμαστε σε θέση να τους επιτρέψουμε τη μετάβαση σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος λόγω της δέσμευσής μας για εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν. Γι’ αυτό θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν θα μπορέσουν, όπως παλαιότερα, να πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή” ανέφερε ο Υπουργός και υπενθύμισε ότι πλέον άλλαξε η τακτική της χώρας
“Στην Ελλάδα θα παραμείνουν μόνο οι μετανάστες που δικαιούνται διεθνούς προστασίας και ασύλου καθώς και εκείνοι που διαθέτουν άδειες εργασίας και παραμονής. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα, ότι επιβάλλεται να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση. Προς αυτήν την κατεύθυνση είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Άλλωστε τα πρώτα θύματα από την ανεξέλεγκτη είσοδο παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα είναι οι νόμιμοι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, εκείνοι που ζουν ήρεμα και εργάζονται αναμένοντας να πάρουν άσυλο και επίσημα χαρτιά.”

Ο υπουργός παραδέχεται ότι το πρόβλημα ειδικά στην Αθήνα είναι μεγάλο τονίζοντας αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα η κατάσταση θα οδηγηθεί γίνει χειρότερη…
“Το κέντρο της Αθήνας αντιμετωπίζει ένα σύνθετο πρόβλημα. Αυτή την περίοδο είναι σε πλήρη εξέλιξη η συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων για την επίλυσή του. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να αμφισβητείται το δικαίωμα που έχουν οι Έλληνες πολίτες σε σχέση με το Κέντρο της Αθήνας. Θα εγγυηθούμε το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ασφάλεια και στην ποιότητα της ζωής του. Και θα το πράξουμε με αποφασιστικό τρόπο.
Η αλήθεια πάντως είναι πως χωρίς Κέντρα υποδοχής και χωρίς Κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών στη διαδικασία προετοιμασίας τους για την απέλαση, δεν πρόκειται να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες στο Κέντρο της Αθήνας και σε άλλα αστικά κέντρα, όπου ήδη υπάρχουν οξυμμένα προβλήματα, όπως η Πάτρα, η Ηγουμενίτσα, η Κέρκυρα. Γι’ αυτό είμαστε σε διαδικασία επείγουσας αναζήτησης χώρων για τη δημιουργία αυτών των κέντρων.”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε