Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παρά λίγο τραγωδία ανοιχτά του Φλοίσβου – Βούλιαξαν κωπηλατικά με προσκόπους!

Η ξύλινη βάρκα που βούλιαξε

Ανετράπησαν δύο σκάφη γεμάτα με παιδιά. Μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού για την περισυλλογή τους. Βίντεο του Newsit με τις δηλώσεις του εκπροσώπου των ναυτοπροσκόπτων.

 

Τα τρία σκάφη – ένα πλαστικό και ένα ξύλινο κωπηλατικό με τα παιδιά- και το σκάφος ανοιχτής θαλάσσης που τα συνόδευε ξεκίνησαν από τον Φλοίσβο στις 10 το πρωί του Σαββάτου για εκπαιδευτική εκδρομή με προορισμό την Αίγινα.

Σε κάθε ένα από τα δύο κωπηλατικά επέβαινα από επτά παιδιά ηλικίας από 16 ως 18 ετών και από ένας κυβερνήτης. Το ανοιχτής θαλάσσης θεωρείται συνοδευτικό και βρίσκεται εκεί για την ασφάλεια των παιδιών.

Ξαφνικά, λόγω μεγάλου κύμματος πάνω στο οποίο έπεσαν, τα σκάφη των παιδιών άρχισαν να πλημμυρίζουν με αποτέλεσμα να βουλιάξουν και οι ναυτοπρόσκοποι να βρεθούν στη θάλασσα.

Το συνοδευτικό σκάφος έστειλε σήμα SOS στο λιμενικό και επί τόπου έσπευσαν σκάφη του σώματος, τα οποία περισυνέλλεξαν τα παιδιά.Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και δεν λείπει κανένα. Τους παρασχέθηκαν ήδη οι πρώτες βοήθειες και τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους.

Τι λέει στο Newsit ο εκπρόσωπος των ναυτοπροσκόπων

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι τα σκάφη αυτά δεν είναι αξιόπλοα και θέλουν ειδικές καιρικές συνθήκες.

Πάντως ο εκπρόσωπος των ναυτοπροσκόπων Κωνσταντίνος Λυγερός που μίλησε στο Newsit δήλωσε ότι τα σκάφη αυτά είναι αξίοπλοα και ότι οι κυβερνήτες είναι έμπειροι και διαθέτουν πτυχία.

Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος διεξάγει το λιμενικό, στο οποίο δίνουν καταθέσεις οι αρμόδιοι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε