weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Παραδόθηκε ο πρώην αντιπρύτανης Γετίμης που κατηγορείται για το σκάνδαλο στο Πάντειο

Παραδόθηκε ο πρώην αντιπρύτανης Γετίμης που κατηγορείται για το σκάνδαλο στο Πάντειο | Newsit.gr

Στις φυλακές οδηγείται σήμερα ο πρώην αντιπρύτανης του Παντείου, Παναγιώτης Γετίμης, που καταδικάστηκε πριν λίγες ημέρες σε κάθειρξη 14 ετών, για την υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στο Ίδρυμα, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο καταδίκασε άλλα οκτώ πρόσωπα. Ο κ. Γετίμης, που ήταν απών από το δικαστήριο την ημέρα έκδοσης της απόφασης, καθώς βρισκόταν στη Γερμανία με πρόβλημα υγείας, επέστρεψε στην Ελλάδα και σήμερα παραδόθηκε στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Σε δήλωση του, ο καταδικασθείς πανεπιστημιακός αναφέρεται σε «άδικη καταδίκη» τόσο του ιδίου, όσο και των συναδέλφων του Δημήτρη Κώνστα και Κωνσταντίνου Παπαθανασόπουλου και τονίζει ότι είναι αθώος, που για δεύτερη φορά οδηγείται στη φυλακή. Αναφέρει, επίσης, ότι ούτε από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ούτε από την επ΄ακροατηρίω διαδικασία προέκυψε κάτι επιλήψιμο για τους πανεπιστημιακούς, ενώ επικαλείται και την απαλλακτική για τους καθηγητές εισαγγελική πρόταση.

«Ουδείς μάρτυρας» τονίζει ο κ. Γετίμης «κατέθεσε έστω και ένα συγκεκριμένο επιβαρυντικό στοιχείο για τους πρυτάνεις, ενώ ο βασικός υπεύθυνος συγκατηγορούμενος, τέως προϊστάμενος Γραμματείας ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τους καθηγητές, επειδή άδικα ενεπλάκησαν σε αυτή την υπόθεση. Επιπλέον, αποδείχθηκε ξεκάθαρα στην ακροαματική διαδικασία, με στοιχεία που καταθέσαμε, ο τρόπος με τον οποίο το κύκλωμα των υπαλλήλων μάς εξαπατούσε, εκδίδοντας πλαστά στοιχεία για δήθεν αποφάσεις του Πρυτανικού Συμβουλίου. Όλα αυτά τα οποία αναφέρονται στον τύπο περί ειδών πολυτελείας (Φεράρι, τζακούζι, χαλιά, μάρμαρα, μοκέτες) δικαιολογημένα εξοργίζουν την κοινή γνώμη και εξοργίζουν ακόμη περισσότερο εμάς τους καθηγητές. Ωστόσο, αποδείχθηκε στο δικαστήριο ότι δεν μας αφορούν καθόλου: ούτε αποφάσεις πήραμε για αυτά, ούτε βρέθηκε απολύτως τίποτα στην κατοχή μας ενώ, αντίθετα, βρέθηκαν σε ιδιοκτησίες άλλων κατηγορουμένων διοικητικών υπαλλήλων».

Ο πρώην αντιπρύτανης επισημαίνει, επίσης, ότι «η καταδίκη εμού και των άλλων συναδέλφων μου καθηγητών, υπαγορεύτηκε από ξένα προς την δικαιοσύνη κριτήρια και σκοπιμότητες».

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Γετίμης, αν και διαθέτει μόνιμη άδεια παραμονής στη Γερμανία όπου και εργάζεται στο πανεπιστήμιο, «παρουσιάζομαι, αυτοβούλως, ενώπιον της δικαιοσύνης, προκειμένου να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου, εξαντλώντας τα ένδικα μέσα μέχρι την τελική αθώωσή μου. Η κρίση της δικαιοσύνης δεν έχει ακόμη εξαντληθεί και μπορεί να επανορθώσει την αδικία. Αυτός είναι και ο ρόλος του Αρείου Πάγου. Σε όλη μου τη ζωή, υπηρέτησα το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο και, σήμερα, αγωνίζομαι όχι μόνο για την προσωπική μου δικαίωση, αλλά και για την αποκατάσταση του κύρους της ακαδημαϊκής ιδιότητας, που πλήττεται ευθέως από την απόφαση αυτή. Η Οδύσσεια αυτή έχει πλήξει, ήδη, πολύ σοβαρά την επαγγελματική, οικονομική, κοινωνική και προσωπική μου ζωή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην φυλακή η συμμορία που κατάκλεψε 2 δισ από το Πάντειο! – Έγκλημα

#TAGS MM