Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παραίτηση Βαρουφάκη: Το παρασκήνιο η απόφαση και το Μαξίμου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η απόφαση για την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη πάρθηκε χθες τη νύχτα. Στο μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας πάει να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το παρασκήνιο φαίνεται πως ήταν μεγάλο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε με μια ανακοίνωση μέσω internet ωστόσο η απόφαση πάρθηκε χθες τη νύχτα, στο Μαξίμου. Το κλίμα δεν ήταν πανηγυρικό. Ήδη τα στελέχη της κυβέρνησης είχαν το βλέμμα στην επόμενη ημέρα.

Η άφιξη του Γιάνη Βαρουφάκη σήμανε την αρχή των διαδικασιών στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε προσωπικά δικαιωμένος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το οποίο όπως τόνισε έδωσε μάχη. Είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι θέλει να διευκολύνει την κατάσταση και πως θα παραιτηθεί.

Σύμφωνα με την δημοσίευσή του άκουσε πως ήταν απαίτηση των δανειστών να μην είναι εκείνος παρόν στο Eurogroup, φάνηκε ωστόσο να εκφράζει και μια πικρία για το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός έδειξε να υποκύπτει σε αυτή την απαίτηση.

Κατά πολλούς ήταν μια απόφαση που ο ίδιος είχε λάβει από νωρίς. Άλλωστε λένε με νόημα αρκετοί η εμφάνισή του με πολιτικού περιεχομένου μάλιστα ομιλία αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος ήταν ουσιαστικά η προαναγγελία της παραίτησής του. Έμοιαζε λένε περισσότερο με προσωπικό διάγγελμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε