Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

“Παραίτησε” τον Αρχηγό της Αστυνομίας

Έκτακτες κρίσεις “σε όλο το φάσμα και τη δομή” της ΕΛ.ΑΣ, μετά την παραίτηση του Β.Τσιατούρα. Κρίσεις και σε Π.Υ και Λιμενικό.

Το …πράσινο φως από τον πρωθυπουργό πήρε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πριν ζητήσει την παραίτηση του Αρχηγού.
Μάλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να συμφώνησε λέγοντας ότι θέλει σοβαρή κι αποτελεσματική αστυνομία.

Τη  Δευτέρα θα συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ αφού θα γίνουν κρίσεις κι αλλαγές στην ηγεσία, όχι μόνο της αστυνομίας, αλλά και του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, όπως ανακοίνωσε ο κ.Χρυσοχοϊδης στην υπουργική σύσκεψη.
 
Το μεσημέρι σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε οτι “δεν θα ανεχτούμε συμπεριφορές “ράμπο” και “σερίφηδων” στην αστυνομία-με αφορμή τα επεισόδια και τις προσαγωγές χθες το βράδυ στα Εξάρχεια.
 Ηδη ζήτησα συγγνώμη για τις χθεσινές προσαγωγές και το κάνω και δημοσίως” πρόσθεσε.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης μίλησε για απαράδεκτες συμπεριφορές και έκανε σαφές οτι η αστυνομία θα παραμείνει στα Εξάρχεια λέγοντας “βάζουμε τέλος στα γκέτο και τα άβατα. Επαναφέρουμε τη νομιμότητα. Δεν θέλουμε ένα αστυνομοκρατούμενο κέντρο. Aπο δώ και στο εξής κανείς στην αστυνομία δεν θα μένει ατιμώρητος”. 
“Οι ζαρντινιέρες και τα γιουρούσια δεν θα υπάρξουν ποτέ ξανά” συμπλήρωσε.


Νωρίτερα σε συνέντευξη τύπου ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να γίνεται έλεγχος της αστυνομίας από διακομματική επιτροπή της Βουλής. 
Ερωτηθείς ο κ.Χρυσοχοϊδης είπε ότι “είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για συνεννόηση”. Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού πρόσθεσε επίσης ότι τα Εξάρχεια θυμίζουν Λωρίδα της Γάζας και κατήγγειλε ότι γίνεται προσπάθεια στοχοποίησης συγκεκριμένου πολιτικού φόρουμ. 
Για να πάρει την απάντηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη “εμείς δεν ενοχοποιούμε χώρους και ιδέες, όπως είχε γίνει παλαιότερα μέσα από αυτό το υπουργείο”.

Διαβάστε την είδηση για τις προσαγωγές στα Εξάρχεια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε