Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παρακαλάνε τους εισφοροδιαφεύγοντες να πληρώσουν για να μην καταρρεύσουν τα ταμεία

Κίνδυνο βιωσιμότητας θα αντιμετωπίσουν τα ασφαλιστικά Ταμεία αν οι οφειλέτες δεν ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να καταβάλλουν εισφορές.

  “Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων να ενημερώσουν και να ενεργοποιήσουν τα μέλη τους έτσι ώστε να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση”, δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι η εισπρακτικότητα είναι ιδιαίτερα χαμηλή, σημειώνοντας ότι ο ένας τρεις υπόχρεους δεν καταβάλει εισφορές και χαρακτήρισε τη ρύθμιση συμφέρουσα αφού προβλέπει χαμηλές δόσεις και μακρό χρόνο αποπληρωμής. Επανέλαβε, ότι οι επιχειρήσεις που δεν θα υπαχθούν στο νέο διακανονισμό αποπληρωμής θα υποστούν τις συνέπειες των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί).

  Με την εφαρμογή της ρύθμισης η οποία θα ισχύει μέχρι 31/12/2012δίνεται η δυνατότητα αναστολής των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για οφειλές μέχρι 31/12/2010, αρκεί να καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες εισφορές από 1/1/2011 προσαυξημένες κατά το ποσό που αντιστοιχεί στο 20% των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, έναντι της κεφαλαιοποιημένης οφειλής. οι οφειλέτες σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κατά την εφαρμογή της προηγούμενης ρύθμισης από τις 282.886 επιχειρήσεις που χρωστούσαν στο ΙΚΑ οι 62.186 ρύθμισαν τις οφειλές τους και από τις 400.000 που όφειλαν στον ΟΑΕΕ περίπου οι 11.000.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε