Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παραλίες -χωρίς κόσμο- λίγο έξω απο την Αθήνα

Παραλίες -χωρίς κόσμο- λίγο έξω απο την Αθήνα

Για όσους έχουν απορρίψει τις παραλίες της Αττικής λόγω πολυκοσμίας…

Ακόμα κι αν είναι αναγκασμένοι να περάσουν όλο το καλοκαίρι στην Αθήνα δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφεύγουν να πάνε για μπάνιο στις παραλίες της Αττικής, επειδή δεν αντέχουν τον συνωστισμό…

Γι’ αυτούς λοιπόν, το ΒΗΜΑ δημοσιεύει 7 “μοναχικές” παραλίες με πεντακάθαρα νερά, σε μικρούς κολπίσκους…

Λαιμός Βουλιαγμένης
Πεντακάθαρα νερά και ελάχιστος κόσμος. Καλά κρυμμένοι κόλποι κάτω από το τέρμα του δρόμου στον Λαιμό Βουλιαγμένης, εκεί όπου καταλήγει σε αδιέξοδο. Σε ορισμένα σημεία υπάρχουν υποτυπώδη σκαλοπάτια, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα απαιτεί σχετικά απότομη κατάβαση, αρα απαραίτητα είναι τα αθλητικά παπούτσια.

Θυμάρι
Στο 54ο χλμ της παραλιακής, λόγο μετά την Παλαιά Φώκαια υπάρχει μια υπέροχη αμμώδης παραλία με έυκολη πρόσβαση στην αμμουδιά και χωρίς beach bar (πάρτε νερό μαζί). Για όσους θέλουν ακόμα λιγότερο κόσμο υπάρχει και ένας μικροσκοπικός βραχώδης κολπίσκος στο βόρειο άκρο της παραλίας, ο οποίος δεν είναι ορατός από τον δρόμο.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΥΜΑΡΙ - ΦΩΤΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ

Ραμνούντας
Δύσκολη η πρόσβαση στην παραλία, η οποία εδω και χρόνια είναι η αγαπημένη των γυμνιστών. Πηγαίνοντας προς το Γραμματικό στρίψτε δεξιά λίγο πριν από το χωριό, στην ταμπέλα που αναγράφει Λιμνιώνας και συνεχίστε με προσοχή στον πολύ απότομο χωματόδρομο έως την πινακίδα που δείχνει αριστερά προς Σέσι. Τότε στρίψτε δεξιά και μια απότομη κατηφόρα θα σας οδηγήσει στην εκκλησία όπου θα παρκάρετε και θα κατευθυνθείτε προς την ακτή.

ΡΑΜΝΟΥΝΤΑΣ- ΦΩΤΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεύτερο λιμανάκι Δασκαλειού
Ενα χιλιόμετρο νοτιότερα μετά το γεμάτο κόσμο 1ο λιμανάκι βρίσκεται το 2ο λιμανάκι: γραφικό, καθαρά νερά, αμμος και βότσαλα και οικισμός που θυμίζει Κύθνο.

Σπηλιές και γυμνιστές
Εκτός απο τον Ραμντούντα οι γυμνιστές προτιμούν και την “παραλία του ΚΑΠΕ”. ΚΑΠΕ σημαίνει Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η παραλία πήρε το όνομά της απλώς απο την ταμπέλα που υπάρχει λίγο πρίν φτάσετε στην παραλία. Λίγο πριν τα Λεγρενά, με κατεύθυνση προς το Σούνιο, στο τέλος της μεγάλης ευθείας μετά τον οικισμό Χάρακας, μια μεγάλη ταμπέλα κατεστραμμένη από γκραφίτι σηματοδοτεί το σημείο όπου πρέπει να στρίψετε δεξιά στον χωματόδρομο. Λίγα μέτρα πιο κάτω θα βρείτε την ταμπέλα που γραφει “Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ”. Ακολουθήστε τον χωματόδρομο μέχρι να φτάσετε στο πλάτωμα, από όπου θα στρίψετε προς τα αριστερά και θα βρεθείτε σε μια καλά κρυμμένη αμμώδη παραλία. Αν θέλετε, όμως, πραγματικά να απομονωθείτε, παρκάρετε στο πλάτωμα και πάρτε το μονοπάτι προς τα δεξιά. Η δύσβατη κατάβαση θα σας αποκαλύψει μια μικροσκοπική παραλία (όπου ενίοτε βρίσκονται και γυμνιστές), καθώς και βραχώδεις όρμους και σπηλιές για τους λάτρεις της… μάσκας!

ΠΑΡΑΛΙΑ "ΚΑΠΕ"- ΦΩΤΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ

Μαραθώνας
Στο σημείο που ενώνει την πολυσύχναστη παραλία του Μαραθώνα με την ασφυκτικά γεμάτη παραλία του Σχινιά βρίσκεται μια μικρή (και άγνωστη) παραλία γεμάτη βότσαλα και με υπέροχη θέα. Κινηθείτε στον κεντρικό δρόμο της παραλίας Μαραθώνα έως το τέρμα, όπου ξεκινά ένας ποδηλατόδρομος. Ακολουθήστε τον με τα πόδια και θα βρεθείτε σε μια γραφική ταβέρνα, ακριβώς κάτω από την οποία βρίσκεται η παραλία.

Μάτι
Πηγαίνοντας απο το Μάτι προς τη Νέα Μάκρη στον κεντρικό δρόμο της Ραφήνας, λίγο πριν από την ταμπέλα που αναγράφει “Οικισμός Αμπελούπολης”, τα πυκνοχτισμένα σπίτια ξαφνικά διακόπτονται από μερικά εγκαταλελειμμένα χωράφια με πεύκα. Κατεβαίνοντας στο σημείο αυτό προς τη θάλασσα αντικρίζετε έναν μικρό κόλπο όπου τα πεύκα φτάνουν έως τα πεντακάθαρα νερά και η στενή παραλία δεν επιτρέπει την πολυκοσμία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε