Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παραλύει όλο το κράτος αυτή την εβδομάδα – Απεργούν οι πάντες

Η καυτή απεργιακή εβδομάδα αρχίζει με την κινητοποίηση των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς με εξάωρη στάση εργασίας σήμερα από τις 11 έως τις 17:00.

Παναττική στάση εργασίας από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη, ανήμερα της ψήφισης του νομοσχεδίου από τις 12:00 έως τις 15:00.

«Χειρόφρενο» στα μέσα μεταφοράς

Οι κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς κλιμακώνονται. Οι εργαζόμενοι τραβούν χειρόφρενο τη Δευτέρα από τις 11:00 έως τις 17:00 ενώ έχουν κηρύξει  δύο 24ωρες απεργίες στις δημόσιες συγκοινωνίες για την Τρίτη και την Πέμπτη.

Στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα λειτουργήσουν από τις 9:00 έως τις 17:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των απεργών στο κέντρο της Αθήνας όπου θα πραγματοποιηθεί το απεργιακό συλλαλητήριο.

Πώς θα κινηθούν ΟΣΕ-Προαστιακός

Με δυσκολία θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα τρένα και τον Προαστιακό λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αντιδρώντας στο σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού.

Σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Την Τρίτη οι συρμοί θα ακινητοποιηθούν εξαιτίας των στάσεων εργασίας, σε διαφορετικές ώρες, που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία στον ΟΣΕ.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός στη γενική απεργία της Τετάρτης, αλλά και την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Παναττική στάση από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη

Τρίωρη παναττική στάση εργασίας την Τρίτη, ανήμερα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση από τις 12:00 μέχρι τις 15:00.

Στις 13:00 προγραμματίζεται συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

Γενική απεργία την Τετάρτη

Παραλύει την Τετάρτη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας με τη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα μέσα μεταφοράς ακινητοποιούνται με εξαίρεση έκτακτα δρομολόγια προς διευκόλυνση της μετακίνησης των απεργών προς τα μέτωπα των διαδηλώσεων.

Καμία πτήση πολιτικής αεροπορίας δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη λόγω συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργιακή κινητοποίηση. Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας η 24ωρη απεργία των εργαζομένων αρχίζει από τις 00:01 της Τετάρτης και λήγει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Στη γενική απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι

Οι τραπεζοϋπάλληλοι κατεβαίνουν σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ) έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης στο Σύνταγμα και στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Άρεως.

Τη Δευτέρα απεργούν οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα και συμμετέχουν με τρίωρη στάση οι υπάλληλοι των υπόλοιπων τραπεζών.

Απεργούν οι δημοσιογράφοι

Οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης, καθώς και σε 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο, ζητώντας «την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Έκκληση από το ΕΚΑΒ

Με βάση τις εξαγγελθείσες επαναλαμβανόμενες απεργίες και στάσεις εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς και την εξαγγελθείσα απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ της Τετάρτης, αναμένεται, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, σημαντική αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους. Για αυτό το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) παρακαλεί τους πολίτες:

α) Να κάνουν σωστή χρήση του αριθμού επείγουσας κλήσης του ΕΚΑΒ (166) και οι κλήσεις να αφορούν μόνο καταστάσεις άμεσης και επείγουσας βοήθειας.

β) Να δίνουν άμεση προτεραιότητα στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στους δρόμους και ιδιαίτερα σε αυτά με αναμμένους φάρους και σειρήνα.

γ) Να μην εμποδίζουν τα ασθενοφόρα και να μην τα ακολουθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Μέτρα πανικού που βαθαίνουν την ύφεση και προκαλούν κοινωνικό ρήγμα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε