Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παράνομη η πρόσληψη διευθυντή στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Παράνομα προσελήφθη τον Μάρτιο του 2008 ο διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της εταιρείας.

Από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ, διαπιστώθηκε ότι η πρόσληψη του Διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της Εταιρείας από επιτροπή προσλήψεων που αποτελείτο από το Διευθύνοντα Σύμβουλο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τον Μάρτιο του 2008, ήταν παράνομη.

Πιο συγκεκριμένα οι επιθεωρητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο διευθυντής που πέρασε από προφορική συνέντευξη, δεν είχε τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για την κάλυψη της θέσης.

Στη συνέχεια μόλις γνωστοποιήθηκε το πόρισμα στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, έδωσε εντολή στο Δ.Σ. της ΕΤΑ να πάρει όλα τα μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας,διαβίβασε την έκθεση ελέγχου στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης και ζήτησε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έλεγχο της νομιμότητας όλων των προσλήψεων και συμβάσεων έργου και εργασίας που διενεργήθηκαν την τελευταία πενταετία στην ΕΤΑ ΑΕ.

Να σημειωθεί ότι στην ΕΤΑ ΑΕ είναι ήδη σε εξέλιξη και οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού θα δώσει εντολή στη νέα διοίκηση της ΕΤΑ για τη διενέργεια γενικού οικονομικού ελέγχου από ορκωτούς ελεγκτές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε