Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παράταση για φορολογικές δηλώσεις, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και κλείσιμο βιβλίων – Όλες οι ημερομηνίες

Παράταση για φορολογικές δηλώσεις, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και κλείσιμο βιβλίων – Όλες οι ημερομηνίες

Παράταση στην παράταση το πάει το υπουργείο Οικονομικών με την ελπίδα ότι θα μαζέψει έσοδα για το κράτος. Έτσι σχεδόν καθημερίνα δίνει παρατάσεις σε αρκετές εκρεμμέτητες που έχουμε με την εφορία.

Παράταση για φορολογικές δηλώσεις

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γ.Ζανιά, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι στην υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, αλλά ταυτόχρονα να επιτευχθεί ο στόχος της όσο το δυνατό μεγαλύτερης υποβολής δηλώσεων ηλεκτρονικά και να μειωθεί εν τέλει ο μέσος χρόνος εκκαθάρισης αυτών ορίζεται ότι:

Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους φυσικά πρόσωπα, ανεξάρτητα αν η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ή χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 15 Ιουνίου 2012,
παρατείνεται ως εξής :

– Για τους υπόχρεους που η υποβολή τους γίνεται χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, έως και τις 2 Ιουλίου 2012.
– Για τους υπόχρεους που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, έως και τις 16 Ιουλίου 2012.

Μέχρι τις 14 Ιουνίου το κλείσιμο ανενεργών βιβλίων για αποφυγή του τέλους επιτηδεύματος

Μέχρι τις 14 Ιουνίου θα μπορούν οι φορολογούμενοι που έχουν ανενεργά δελτία παροχής υπηρεσιών να κλείσουν τα βιβλία τους για να μην επιβαρυνθούν με το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ για τα εισοδήματα του 2011, που δηλώνονται φέτος.

Σχετικα ειδοποιητήρια απέστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων σε 240.000 φορολογούμενους σημειώνοντας οτι «σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί εμπρόθεσμη διακοπή, θεωρείται ότι η δραστηριότητα ασκήθηκε κατά τη χρήση 2011 και θα επιβληθεί για το οικονομικό έτος 2012 τέλος επιτηδεύματος ακόμα και αν δεν έχει δηλωθεί εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα ή ατομική επιχείρηση».

Παράταση μέχρι 11 Ιουνίου για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιά, παρατείνεται έως  τις 11 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση  ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Επισημαίνεται ότι με αυτήν την παράταση δίνεται μια ακόμα δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέχρι 28/9 οι δηλώσεις για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Φόροι φωτιά ακόμη και με μηδενικό εισόδημα – Μεγάλοι χαμένοι όσοι έχουν εισοδήματα 12.000-16.000 ευρώ

Κανείς δεν θα ξεφύγει! – Στην εφορία ο μισθός του Ιουνίου – Ξεσκόνισμα των καταθέσεων εκείνων που φοροδιαφεύγουν!


Πώς θα “ξεζουμίσουν” τους πολίτες μέσω των φορολογικών δηλώσεων – Θα πληρώσουν ακόμα και εκείνοι με μηδενικό εισόδημα 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε