Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Παρατηρητήριο για επεισόδια στη δίκη της ΧΑ: Μεροληπτική συμπεριφορά της αστυνομίας υπέρ των ναζιστών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Κατά σύστημα μεροληπτική συμπεριφορά της Αστυνομίας υπέρ των ναζιστών” καταγγέλλει με ανακοίνωση του το Παρατηρητήριο για την παρακολούθηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά τα χθεσινά επεισόδια στο Εφετείο.

Το “Golden Dawn Watch”, που έχει συγκροτηθεί από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Παρατηρητήριο για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ, που λειτουργεί υπό το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι, δεν είναι πρώτη φορά που μέλη της Χρυσής Αυγής κάνουν “καταδρομική εμφάνιση σε δικαστική αίθουσα” και επισημαίνει πως το “τάγμα εφόδου υλοποιεί βία”. Το Παρατηρητήριο ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη “να πράξει τα δέοντα”.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Δεν πέρασε μια μέρα από τη δημοσιοποίηση από την ΕφΣυν του “πάρτι” των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και, με τη διευκόλυνση της Αστυνομίας, οι χρυσαυγίτες μετέτρεψαν εχθές την αίθουσα του Εφετείου σε πεδίο μάχης.
»Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης κάνουν τέτοιου τύπου καταδρομική εμφάνιση σε δικαστική αίθουσα. Αυτές οι εμφανίσεις συμπυκνώνουν την άποψή τους ότι και μόνο η παρουσία τους παράγει αποτελέσματα. Και παράγει αποτελέσματα όχι μόνο γιατί η όψη ενός τάγματος εφόδου είναι τρομακτική για όποιον βρίσκεται μέσα, και ιδίως γι’ αυτόν που καταθέτει, αλλά γιατί το τάγμα εφόδου υλοποιεί τη βία, δεν την υπονοεί απλώς.
»Αυτά θα έπρεπε πλέον να έχουν γίνει κατανοητά και από την Ελληνική Αστυνομία, όχι απλώς γιατί πέρασαν τα χρόνια αλλά και γιατί κάποιοι έχασαν τη ζωή τους και εξαιτίας της δικής της αμεριμνησίας.
»Ως εκ τούτου, η κατά σύστημα μεροληπτική συμπεριφορά της Αστυνομίας υπέρ των ναζιστών οπαδών, δημιουργεί αφενός ζητήματα ομαλής διεξαγωγής της δίκης και αφετέρου επαναφέρει τα ερωτήματα σχετικά με τη δημοκρατική προσήλωση μερίδας της ελληνικής αστυνομίας. Αναμένουμε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να πράξει τα δέοντα”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε