Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Παρέλυσε το κέντρο από συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ

ΩΡΑ 19.00 Πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΔΕΔΥ
, ΩΡΑ 19.00 Πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΔΕΔΥ

Μαζικές πορείες πραγματοποιήθηκαν και απόψε στο κέντρο της Αθήνας από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Δεν έλειψαν τα επεισόδια και η χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία. Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων σαρώνει και αύριο τη χώρα.

Οι πορείες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους του κέντρου. Όταν οι διαδηλωτές θέλησαν να κινηθούν προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Ύστερα από διαπραγματεύσεις, η πορεία έφτασε στα γραφεία της Ε.Ε. αλλά όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να «σπάσουν» τον κλοιό και να φτάσουν στα γραφεία, τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν, κάνοντας χρήση χημικών. 

Τα πνεύματα ηρέμησαν και σιγά σιγά οι διαδηλωτών κινήθηκαν προς το Σύνταγμα και η πορεία διαλύθηκε. 300-400 άτομα όμως βρέθηκαν στα Προπύλαια. Νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε, οι αστυνομία έκανε ξανά χρήση χημικών. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους αλλά λίγη ώρα μετά αποχώρησαν, με συνέπεια να επιτραπεί ξανά και η κίνηση στην οδό Πανεπιστημίου.

19:30 Μικροεντάσεις στην πορεία

19:45 Ύστερα από διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία, οι διαδηλωτές κατευθύνονται στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΜΑΤ μπροστά στη Βουλή

Κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας

19:58 Στα γραφεία της Ε.Ε. η πορεία 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές στα γραφεία της Ε.Ε.

Αποκλεισμένη η Β. Σοφίας

Πορείες διαμαρτυρίες και στη Θεσσαλονίκη

Με δυο πορείες εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και συνταξιούχοι την αντίθεσή τους στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Στην πορεία που ξεκίνησε από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου συμμετείχαν η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, η συνδικαλιστική παράταξη «Αυτόνομη Παρέμβαση» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και Σωματεία από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Στη άλλη πορεία που ξεκίνησε από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας συμμετείχαν το ΠΑΜΕ και οργανώσεις συνταξιούχων.

Χωρίς νοσηλευτές τα νοσοκομεία
Επιπλέον, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήρια σε ακόμη 62 πόλεις, ενώ καλεί σε γενική απεργία την Παρασκευή και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 10:00 στην πλ. Συντάγματος.

ΩΡΑ 18.20  Κλειστή και πάλι η Πανεπιστημίου

Χάος από το πρωί στο κέντρο

Κλειστές έμειναν για αρκετές ώρες οι οδοί Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους, από εργαζομένους της πρώην Ολυμπιακής που είχαν κάνει κατάληψη στο κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

ΩΡΑ 09.50 Πανεπιστημίου. Αδιάβατη....

Και στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν λίγο μετά τις 07:00 το πρωί σε κατάληψη.

ΩΡΑ 09.55 Το αδιαχώρητο στην καρδιά της Αθήνας. Μια ταλαιπωρία που κρατάει εδώ και ώρες ΦΩΤΟ NEWSIT

Τα μέλη του ΠΑΜΕ ανάρτησαν πανό στην είσοδο, και φώναζαν συνθήματα κατά των μειώσεων στον 13ο και τον 14 μισθό. Όπως είπαν δεν σκοπεύουν να φύγουν από εκεί μέχρι αύριο το πρωί, και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν εργαζόμενο να μπει μέσα στο κτίριο.

24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι νοσηλευτές σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε