Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την απεργία σε λεωφορεία, τρόλει, Προαστιακό και ΟΣΕ – Με επίταξη απειλεί η κυβέρνηση

Παρέμβαση εισαγγελέα για την απεργία σε λεωφορεία, τρόλει, Προαστιακό και ΟΣΕ – Με επίταξη απειλεί η κυβέρνηση

– Γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων σε λεωφορεία-τρόλεϊ σήμερα
– Δεν έκαναν πίσω μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κρίνει παράνομη την απεργία
– Όλο και πιο κοντά η επίταξη – Αποφασισμένη να μην κάνει πίσω η κυβέρνηση
– Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν σήμερα ΟΣΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ
– Μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας οι συρμοί του Μετρό

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κηρύχθηκε παράνομη από τη Δικαιοσύνη.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχει παραβίαση της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία η απεργία κρίθηκε παράνομη. Όπως και στην περίπτωση των εργαζομένων του μετρό, δεν αποκλείεται να διαταχθεί να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των εργαζομένων που συνεχίζουν να παραβιάζουν την απόφαση.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην τρίτη μέρα της απεργίας τους και παρά την απόφαση της δικαιοσύνης για τις κινητοποιήσεις στα λεωφορεία, εκείνοι αποφάσισαν να μην κάνουν πίσω.

Έτσι, σήμερα, για τρίτη μέρα, η Αθήνα είναι χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακό και τρένα του ΟΣΕ. Το Μετρό λειτουργεί κανονικά αλλά οι συρμοί σταματούν στη Δουκίσσης Πλακεντίας και δε φτάνουν ως το αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματιστεί νέες γενικές συνελεύσεις, για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι τις επόμενες κινήσεις τους. Ήταν προγραμματισμένες για την Τρίτη, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποφάσισαν να τις επισπεύσουν.

Από την άλλη, η κυβέρνηση διαμηνύει με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω. Και αφήνει να εννοηθεί ότι δε θα διστάσει να διατάξει επίταξη και σε λεωφορεία-τρόλεϊ όπως έγινε στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Τραμ.

Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών, δηλώνουν πως «μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της».

Η διοίκηση της ΟΣΥ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και για την απεργία της Δευτέρας. Το ίδιο θα κάνει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να κριθεί παράνομη η απεργία στον Προαστιακό και τον ΟΣΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραβάνε το σχοινί οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία-τρόλεϊ – Απεργία έως την Τρίτη – Με άμεση επίταξη “απειλεί” η κυβέρνηση

Νόμιμη η επίταξη σε Μετρό-Τραμ λέει το ΣτΕ

Εργαζόμενοι λεωφορείων στο NewsIt: «Ας έρθουν να επιτάξουν κι εμάς» – Συνεδριάζουν για το μέλλον της απεργίας

Παράνομη η απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ αποφάσισε το δικαστήριο – Έκτακτη συνεδρίαση των εργαζομένων για το μέλλον της απεργίας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε