Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την απεργία στο Μετρό

Παρέμβαση εισαγγελέα για την απεργία στο Μετρό

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκαλέσαν οι καταγγελίες του υπουργείου Μεταφορών για απεργία «μαϊμού» στο Μετρό.

Η προϊστάμενη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγ. Φάκου ζήτησε να γίνει προκαταρκτική εξέτασης για να διαπιστωθεί αν πράγματι -σύμφωνα με τις καταγγελίες- πολλοί από τους εργαζόμενους πληρώνονται την ημέρα της απεργίας, δηλώνοντας άδεια, ασθένεια ή ρεπό.

Επίσης, ζήτησε τη δικαστική απόφαση, με την οποία κρίθηκε παράνομη η απεργία του Μετρό, προκειμένου να ερευνήσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Η εισαγγελική παρέμβαση είναι ένα ακόμη «επεισόδιο» που έρχεται να προστεθεί στην άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ακινητοποιημένοι, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι οι συρμοί του μετρό, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ πραγματοποιούν στάσεις εργασίας έως τις 16.00. Έως την ίδια ώρα (από τις 12:00) δεν κινούνται ΗΣΑΠ και Τραμ.

Δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει κοινή απεργία σε όλα τα ΜΜΜ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακίνητο και σήμερα το ΜΕΤΡΟ – Πόλεμος αριθμών κυβέρνησης εργαζομένων για το ποιές είναι οι αληθινές αμοιβές – Απειλούν ακόμα και με επιστράτευση

Η αλήθεια για τους μισθούς αλλά και το πόσο απεργούν οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ

Αγνοούν την απόφαση της Δικαιοσύνης και συνεχίζουν την απεργία – Χωρίς Μετρό 1,5 εκατ. επιβάτες – Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Τραμ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε