Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την Υπατία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας θα αποτελέσουν οι καταγγελίες πως παρεμποδίστηκαν Υγειονομικές Μονάδες να προσφέρουν υπηρεσίες στους μετανάστες-απεργούς πείνας στην Υπατία.

Τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, εμποδίστηκαν να εισέλθουν στο Μέγαρο Υπατία κλιμάκια Υγειονομικών Μονάδων για να εξετάσουν τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται σε πολυήμερη απεργία πείνας προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που θα αναλάβει Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ώστε να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπιστεί αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση.

Για το θέμα έχει προβεί σε δηλώσεις και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έκανε λόγο για “πολιτικούς καθοδηγητές” των μεταναστών και υποστήριξε ότι τα κλιμάκια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) δεν μπόρεσαν να προσφέρουν υγειονομική περίθαλψη στους απεργούς πείνας του Μεγάρου της οδού Πατησίων γιατί δεν τους επετράπη η είσοδος στο χώρο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε