Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Παρέμβαση του υπ. Δικαιοσύνης για τις διαφημιστικές πινακίδες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Χάρης Καστανίδης ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την άμεση εφαρμογή του νόμου για την παράνομη ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης έστειλε έγγραφο προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε με το οποίο ζήτησε την άμεση εφαρμογή του νόμου για την παράνομη ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων στο οδικό δίκτυο και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος εκείνων που παρανομούν.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο έγγραφο επισημαίνεται η ολιγωρία που παρατηρείται αναφορικά με τους ελέγχους αλλά και η ουσιαστική αδυναμία επιβολής κυρώσεων.  “Διατηρείται μια παράνομη κατάσταση η οποία προσβάλλει κυρίως το έννομο αγαθό της ασφάλειας των οδηγών και πεζών και εκθέτει την πολιτεία” αναφέρει η ανακοίνωση.

Επιπλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε οι αρμόδιοι εισαγγελείς να ασκήσουν ποινικές διώξεις σε βάρος όσων παρανομούν αλλά και να ζητούν ευθύνες από τα αρμόδια όργανα που παραβιάζουν το καθήκον τους και δεν εφαρμόζουν το νόμο, αφού δεν κάνουν ελέγχους και δεν αφαιρούν τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. 

“Δημιουργείται ένα νοσηρό φαινόμενο, το οποίο επιβιώνει εξακολουθητικά λόγω της απραξίας των εντεταλμένων για την προστασία των πολιτών αρμόδιων φορέων” ενώ επισημαίνεται “η αδυναμία, ολιγωρία, αδιαφορία ή ενδεχομένως ένοχη παράλειψη άσκησης των καθηκόντων τους από τα αρμόδια όργανα της αυτοδιοίκησης (Δήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων) και της κρατικής διοίκησης (Γεν. Γραμ. Δημοσίων Έργων ή τις Περιφέρειες ) να προβούν στις κατά νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες για την εξάλειψη των παράνομων διαφημίσεων και επιγραφών από οποιονδήποτε χώρο της οδού, ανεξάρτητα από το φορέα που τη συντηρεί” αναφέρει ο Χ. Καστανίδης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε