Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

«Πάρτε πίσω την επιστράτευση» – Νέα 24ωρη απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ

, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Από τα 8.500 φύλλα επιστράτευσης που έχουν… φύγει, μόνο τα 1.200 έχουν βρει παραλήπτες. Τα σκουπίδια συσσωρεύονται και η ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε νέα απεργία.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η ΠΟΕ ΟΤΑ κήρυξε και νέα 24ωρη απεργία,  η οποία όμως αφορά μόνο στους εργαζόμενους που δεν έχουν λάβει φύλλα επίταξης. Όσοι τα έλαβαν, δουλεύουν κανονικά. Μόνο που αυτοί που πήραν στα χέρια τους το… χαρτί, δεν είναι πολλοί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, από τα 8.500 φύλλα επίταξης, στα χέρια των εργαζομένων έχουν φτάσει περίπου 1.200 με 1.500. Και αυτό γιατί η Αστυνομία που έχει αναλάβει το… έργο της παράδοσης, δεν είναι εύκολο να το φέρει εις πέρας.

Μοιραία η αποκομιδή δε μπορεί να γίνει. Όχι μόνο γιατί η επίταξη δεν “περπατάει” αλλά και γιατί τα περισσότερα δημοτικά γκαράζ παραμένουν υπό κατάληψη. Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους ζητά την άρση της πολιτικής επιστράτευσης και απειλεί με νέες κινητοποιήσεις.

Τι λέει η Περιφέρεια Αττικής
Η διαδικασία της έκδοσης 1.694 φύλλων επίταξης απορριμματοφόρων οχημάτων και 8.095 φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, που αφορούν εργαζομένους στις υπηρεσίες καθαριότητας 64 σε σύνολο 66 Δήμων της Περιφέρειας ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, από την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, εναπόκειται πλέον στις αστυνομικές υπηρεσίες η μέριμνα για την επίδοση των φύλλων επίταξης και στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων για την εκτέλεση και ολοκλήρωση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πνιγμένη στα σκουπίδια η Θεσσαλονίκη – Κλειστά σήμερα τα Δημαρχεία

Περισσότερες από 10 ημέρες για να μαζευτούν τα σκουπίδια – Παραμένει το μπάχαλο με την επιστράτευση!

Επίταξη μόνο στα χαρτιά- Παράνομη η απεργία λέει το δικαστήριο

Πολιτική επιστράτευση ακούμε αλλά πολιτική επιστράτευση δεν βλέπουμε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε