Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάρτε το ποδήλατο σας και… βγάλτε και τα ρούχα σας!

Από την περσινή γυμνή ποδηλατοδρομία. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Από την περσινή γυμνή ποδηλατοδρομία. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Μεγαλύτερη και πιο… γυμνή,  θα είναι η φετινή, 3η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία,  στις 4 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη.
 

 

Οι διοργανωτές στοιχηματίζουν πως οι συμμετέχοντες θα ξεπεράσουν τους 500, έναντι 350 πέρυσι και 100 πρόπερσι, τόσο λόγω της δυναμικής που έχει αναπτυχθεί όσο και λόγω της αύξησης της χρήσης ποδηλάτου στη Θεσσαλονίκη μετά την κατασκευή δικτύου ποδηλατόδρομων.
 
«Είναι μια διοργάνωση που σιγά σιγά γίνεται θεσμός και έχει απενοχοποιηθεί στη συνείδηση του κόσμου», είπε στο «Eθνος» ο εμπνευστής και εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, Κ. Τερζόπουλος. «Hδη δέχομαι δεκάδες μηνύματα από ανθρώπους που δίσταζαν τα περασμένα χρόνια και δηλώνουν πρόθυμοι φέτος να το τολμήσουν».
 
Σύμφωνα με το μότο της εκδήλωσης, άσεμνο δεν είναι το γυμνό σώμα, αλλά η έκθεση πεζών και ποδηλατών στα αυτοκίνητα και την ατμοσφαιρική ρύπανση, η έλλειψη πρασίνου και περιβαλλοντικών πολιτικών, που έχει μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη στην πιο ρυπασμένη σε μικροσωματίδια πόλη της Ευρώπης.
 
«Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε» λένε στους πολίτες οι διοργανωτές, και τους ενθαρρύνουν να συμμετάσχουν με μαγιό ή να βάλουν φαντασία για να καλύψουν τα επίμαχα σημεία, όπως bodypainting, φύλλα συκής, χαρτί περιτυλίγματος, χειρουργικές μάσκες, κυπελλάκια του καφέ ή οτιδήποτε άλλο μπορούν να σκεφτούν.
 
Τις επόμενες μέρες θα επισκεφτούν την εισαγγελία και την αστυνομική διεύθυνση για να ενημερώσουν για την εκδήλωση, ώστε να αποφευχθούν παρατράγουδα σαν αυτά της πρώτης διοργάνωσης, που οδήγησαν στο κρατητήριο έναν Βρετανό ποδηλάτη.
 
Στην 3η Γυμνή Ποδηλατοδρομία θα συμμετάσχουν σύλλογοι και κινήσεις πολιτών, όπως τα «Παιδιά εν Δράσει», η «SFINA», η «Αλλη oψη», οι «Streetpanthers», η «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» και το «Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης», ενώ skateboards, rollers και πατίνια θα δώσουν άλλο χρώμα στην εναλλακτική μετακίνηση στην πόλη.
 
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα διοργανωθεί «Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ» και θα γίνουν προβολές ταινιών, συναυλίες και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.
 
Αναδημοσίευση από το “Έθνος”
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε