Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πασίγνωστη επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 400.000 ευρώ!

Πασίγνωστη επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 400.000 ευρώ!

H γνωστή ιδιοκτήτρια αλυσίδας καταστημάτων ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και έτσι θα παρουσιαστεί την Πέμπτη ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη αυτόφωρη σύλληψη για φορολογικό αδίκημα είναι γεγονός. Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με αστυνομικούς από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλεβαν την πασίγνωστη επιχειρηματία για το αδίκημα της μη απόδοσης ΦΠΑ σε βαθμός κακουργήματος.

Η ιδιοκτήτρια της αλύσιδας καταστημάτων κατηγορείται  ότι, από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2011, δεν κατέβαλε ΦΠΑ ύψους 400.000 ευρώ. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για «μη απόδοση ΦΠΑ, άνω των 75.000 ευρώ», σε βαθμό κακουργήματος, και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που πρόσφατα συγκάλεσε σύσκεψη με παράγοντες του ΣΔΟΕ και της ΕΛΑΣ. Προηγήθηκε η εγκύκλιος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή, ο οποίος ζητούσε την εφαρμογή του νόμου και την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας απ’ όλες τις εισαγγελίες της χώρας, με βάση το άρθρο 18 του νόμου 2523/97 που τροποποιήθηκε με το νόμο 3943/11 .

Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Η είδηση για τη σύλληψη της πασίγνωστης ιδιοκτήτριας αλυσίδας καταστημάτων δεν έσκασε σαν βόμβα στη Θεσσαλονίκη καθώς η αγορά γνώριζε πως η εταιρεία τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και ότι έχει κάνει αίτηση για να υπαχθεί στο άρθρο 99 και να κηρύξει πτώχευση. Το τελευταίο χρονικό διάστημα μάλιστα τοποθετήθηκε τρίτο πρόσωπο στη θέση του προέδρου της εταιρείας. Σχεδόν τα μισά από τα καταστήματά της έχουν κλείσει και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν  και χρέη από μισθώματα και διαφημιστικές καταχωρίσεις.

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2006 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας άγγιξε τα 52 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση έναντι του 2005 κατά 8%. Τα οικονομικά προβλήματα σύμφωνα με πληροφορίες από παράγοντες της αγοράς της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν στις αρχές του 2009.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Η ενασχόληση της συλληφθείσας  με το εμπόριο ξεκίνησε το 1972, όταν δημιούργησε δύο καταστήματα στην Καλαμάτα, όπου ο σύζυγός της εργαζόταν ως γιατρός. Από μικρή είχε το μικρόβιο με το εμπόριο και την ένδυση, ο πατέρας της άλλωστε διέθετε στη Θεσσαλονίκη βιοτεχνία ρούχων. Έζησε και μεγάλωσε μέσα στα υφάσματα και τα ραφτικά.

Το 1977 μετακομίζει με το σύζυγό της στη Θεσσαλονίκη και ανοίγει στο Ωραιόκαστρο τη δική της βιοτεχνία με τη γνωστή επωνυμία. Λίγα χρόνια αργότερα αποκτά το δικό της κατάστημα στον Φοίνικα. Το 2000 δημιουργείται το στοκ κατάστημα της εταιρείας και τo 2002 δημιουργείται το δεύτερο κατάστημα αυτήν τη φορά στο κέντρο της πόλης. Τον Μάρτιο του 2004 το κτίριο του γνωστού κινηματογράφου “Ηλύσια” ανανεώθηκε και έγινε ένα ακόμη κατάστημα που ανήκε στην γνωστή εταιρεία.  Τον Οκτώβριο του 2005 ανήγει ένα ακόμη κατάστημα σε γνωστό εμπορικό της Θεσσαλονίκης και η ανοδική πορεία συνεχίστηκε με το άνοιγμα 3 καταστημάτων στην Αθήνα.

Με την “οικογενειακή επιχείρηση” όπως αρέσει στην ιδια την ιδιοκτήτρια να την αποκαλεί ασχολούνται οι δύο της γιοι, αλλά και η γονείς της, με συνοδοιπόρο και ιθύνοντα νου τον σύζυγό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρχισαν οι συλλήψεις για μη απόδοση του ΦΠΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε