Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Παζάρια με την τρόικα για να αποφευχθεί το μπλακ-άουτ στη ΔΕΗ

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Από … Σεπτέμβρη τα νεώτερα για τη ΔΕΗ, όμως οι τρόικα έδωσε τελεσίγραφο στην υπουργό

Αυτή τη στιγμή οι επιλογές είναι τέσσερις. Την πρώτη, την πώληση δηλαδή του 40% των λιγνιτικών και των υδροηλεκτρικών μονάδων οι συνδικαλιστές δεν θέλουν ούτε να την ακούσουν, τη θεωρούν “casus belli” όπως άλλωστε φάνηκε και από το sms του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προς τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με προειδοποίηση για απεργία διαρκείας.
Ο δεύτερος δρόμος είναι η πώληση ρεύματος σε ιδιώτες στην τιμή κόστους ώστε να αρθούν οι πιέσεις για την πώληση μονάδων, ενώ οι άλλες δύο λύσεις που αντιπροτείνει το υπουργείο είναι οι κοινές επενδύσεις ΔΕΗ ιδιωτών και η παραχώρηση δικτύων.
Όπως και να ‘χει όμως όλα θα έχουν λήξει μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη αφού οι τρόικα το έκανε σαφές. Η ΔΕΗ και οι εξελίξεις περί αυτή θα συνδεθούν άμεσα με την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου προς της χώρα μας τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουν… βγει από τα χαρακώματα παρά την προφορική διαβεβαίωση της Τίνας Μπιρμπίλη ότι δεν θα πωληθεί το 40% των μονάδων… Ότι δεν είναι υπό μορφή εγγράφου δεν τους ικανοποιεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε