Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πέφτει η θερμοκρασία – Έρχονται βροχές – Γίνεται πιο… φθινοπωρινός ο καιρός

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά και οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές έρχονται, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Η θερμοκρασία στα βόρεια σήμερα δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς. Πέφτει περισσότερο μέσα στην εβδομάδα.

Αναλυτική πρόγνωση για τη Δευτέρα

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά λίγες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στη Θράκη μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος θα έχουν γενικά καλό καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν λίγες καταιγίδες στα ορεινά της ηπείρου. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί 3 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι Κυκλάδες και η Κρήτη θα έχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Η Αττική θα έχει λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.

Η Θεσσαλονίκη θα έχει λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής η καταιγίδας, κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά και βόρεια, όπου θα βρέξει. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στο αιγαίο. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 3 με 5 οι οποίοι το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Την Τετάρτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βορειοανατολικά, όπου τις πρωινές ώρες θα βρέξει. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε