Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πειρατεία σε ελληνόκτητο τάνκερ – Αγωνία για 7 έλληνες ναυτικούς

– Κατελήφθη στα ανοικτά του Ομάν
– Πρόκειται για το τάνκερ Ειρήνη SL – Ανήκει στην εταιρεία NSL SL
– Aπό τις 11 το πρωί έχει χαθεί κάθε επικοινωνία

Πειρατές έκαναν ρεσάλτο και κατέλαβαν το υπο ελληνική σημαία πλοίο Ειρήνη στα ανοικτά του Ομάν.

‘Ολα εγιναν γύρω στις 11 το πρωι 200 ναυτικά μίλια ανοικτά του Ομάν. Αγνωστος αριθμός πειρατών ανέβηκε στο πλοίο και από τότε έχει χαθεί κάθε επικοινωνία.

Πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι η First Navigation Special Maritime Enterprise. Το δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει, έμφορτο με 266.000 τόνους crude oil, από το Μίνα Αλ Αχμάντι του Περσικού Κόλπου, με προορισμό τον Κόλπο του Μεξικού.

Αμέσως μόλις η πληροφορία περιήλθε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, με εντολή του Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου κ. Κωνσταντίνου Σούλη ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών Πειρατείας Πλοίων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών και ενημερώθηκαν οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής και Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης.

Το πλήρωμα αποτελείται από 17 φιλιππινέζους 1 γεωργιανό και 7 έλληνες. Οι έλληνες είναι: ο Πλοίαρχος, ο Α και Β μηχανικός, ο δόκιμος, ο ναύκληρος, ο ναύτης και ο ναυτόπαις.

“Είμαστε εν μεσω μιας μεγάλης κρίσης. Το πρώτο και μόνο μέλημά μας είναι το πλήρωμά μας και οι οικογένειές τους”, δήλωσε στο Newsit εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταρείας ΝSL SL.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε