Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στην Κερατέα – Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή

Μέχρι τα ξημερώματα συνεχίζονταν ο πετροπόλεμος με την αστυνομία που “έπνιξε” την περιοχή στα δακρυγόνα
 

Πέντε άτομα συνελήφθησαν μετά τα εκτεταμένα επεισόδια έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής ενώ η αστυνομία έκανε και τρεις προσαγωγές.

Απίστευτες οι καταγγελίες των κατοίκων που κάνουν λόγω για εισβολές αστυνομικών και χρήση δακρυγόνων μέσα στα σπίτια.

Από τα σοβαρά επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ενώ υπάρχουν και τραυματισμένοι διαδηλωτές, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων

Χάος επί ώρες στην Κερατέα

Όλα ξεκίνησαν από τις κατ’ οίκων έρευνες αστυνομικών για τους δράστες της επίθεσης με βόμβες μολότοφ εναντίον της κινητής καντίνας της αστυνομίας στην Κακιά Θάλασσα.

Οι κάτοικοι μιλούν για εισβολές στα σπίτια, με χρήση δακρυγόνων. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο κάτι που φαίνεται απο τη σοκαριστική μαρτυρία μίας κατοίκου της περιοχής αποκλειστικά στο NewsIt, που δείχνει στην κάμερα τις κροτίδες λάμψης μέσα στην αυλή του σπιτιού της και μιλάει για τα παιδιά της που σπαρταρούσαν από τον πανικό!

ΦΩTO NEWSIT

Δείτε τη συγκλονιστική μαρτυρία


To ΝewsIt βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στην καρδιά των επεισοδίων και μετέδωσε λεπτο προς λεπτό όλες τις εξελίξεις

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι οι δηλώσεις των κατοίκων οι οποίοι μιλούν στην κάμερα του NewsIt για πόλεμο με τα ΜΑΤ μέσα στα στενά της πόλης.

Οι κάτοικοι δηλώνουν ξεσηκωμένοι και καταγγέλλουν τα ΜΑΤ ότι έριχναν δακρυγόνα ανεξέλεγκτα ακόμα και σε γυναικόπαιδα.

Τα πιο σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι περικύκλωσαν το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση ενός ατόμου που είχε προσαχθεί από σπίτι της περιοχής όπου σύμφωνα με την αστυνομία εντοπίστηκαν ύποπτα υλικά.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στο σπίτι είχαν βρεθεί «αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων». Επίσης, όπως αναφέρθηκε από την αστυνομία, κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες έξω από το αστυνομικό τμήμα επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκεί για περιφρούρηση, με βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων που δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα στον οικισμό, με αποτέλεσμα να εξαγριωθούν οι κάτοικοι. Μάλιστα, σε έρευνα των αστυνομικών στο κεντρικό μπλοκο στη λεωφόρο Λαυρίου, εντόπισαν 8 γκαζάκια, 3 εμπρηστικούς μηχανισμούς, ένα μπετόνι βενζίνης 20 κιλών.

Ο τρόπος που έγιναν οι ερευνες της αστυνομίας πυροδότησε την ένταση. Για κράτος Χούντας κανει λόγο στο ΝΕWSIT o τεως Δήμαρχος.

Ακούστε τι δήλωσε:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε