Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πέντε χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν έξω από τη Βουλή

Φώτο Newsit

Πλήθος κόσμου διαδήλωσαν το μεσημέρι έξω από τη Βουλή συμμετέχοντας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ διαδηλώνει κατά των νέων μέτρων. Δείτε βίντεο και φώτο από τη μεγάλη συγκέντρωση. Το άλλο Σάββατο θα πάρουν τη σκυτάλη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ολοκληρώθηκε γύρω στις δύο η μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε στις 12 από τη Ομόνοια. Ανοίγουν σιγά σιγά οι δρόμοι που παρέμειναν κλειστοί όσο κράτησε η κινητοποίησης.

Γύρω στη μία η πορεία των 5.000 ατόμων βρέθηκε έξω από τη Βουλή όπου φώναξαν συνθήματα. Προηγουμένως πέρασαν από τα γραφεία του ΣΕΒ όπου έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά.

Κλούβες είχαν παραταχθεί στη Βασιλίσσης Σοφίας ώστε η πορεία να περιοριστεί στο Σύνταγμα.


 
Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 12 από την Ομόνοια, ενώ στη συγκέντρωση παρούσα ήταν η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. “Δεν φτάνει να καταδικάζουμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ . Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους καπιταλιστές ιδιοκτήτες του πλουτου της χώρας, που παράγουν οι εργαζόμενοι” δήλωσε η κ. Παπαρήγα. “Η πάλη ξεκινά από το πεδίο της οικονομίας. Θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον αγώνα με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων”, πρόσθεσε.

Φοιτητές της παράταξης του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στα Χαυτεία.

Συνθήματα στον τοίχο των Βιομηχάνων

Ανάλογες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη κα σε άλλες πόλεις.

Φώτο Newsit

Φώτο Newsit

Και μουσική live

Βίντεο από το Newsit

Το άλλο Σάββατο συλλαλητήριο έχουν οργανώσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα “άδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά, συνέχεια της συνταγής ενός αποτυχημένου μνημονίου, που κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση”.

Αντίστοιχα η ΑΔΕΔΥ της οποίας η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα υποστηρίζει, ότι οι αυξήσεις των φόρων οι ιδιωτικοποιήσεις οι απολύσεις ο περιορισμός ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θα οδηγήσουν σε μείωση του βιοτικού επιπέδου τουλάχιστον κατά 20% και την οικονομία σε νέα αδιέξοδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε