Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Περικοπές μισθών και στον ιδιωτικό τομέα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η μείωση μισθών στον δημόσιο τομέα θα έχει συνέπειες και στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

 

Αυτό εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, αναφερόμενος στο πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
 
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αμαντέου Αλφατάζ, επανέλαβε τη δήλωση του Επιτρόπου Ρεν ότι «η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας μειώθηκε αισθητά τα τελευταία χρόνια» και σημείωσε ότι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα, και κυρίως αυτά που αφορούν τους μισθούς του δημοσίου, θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
 
«Όπως είπε ο Επίτροπος Ρεν, δεν υπάρχει τίποτα πιο αντικοινωνικό και αντιανταγωνιστικό για μια χώρα από το να διατηρεί δημοσιοοικονομική ανισορροπία», ανέφερε ο Αμ. Αλφατάζ. Είπε ακόμη ότι με τα μέτρα που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους που θέτει, κυρίως για το 2010. Παράλληλα θα ευνοήσουν την ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα.
 
«Τα μέτρα είναι επώδυνα για τους Έλληνες πολίτες, ωστόσο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί η βιωσιμότητα των συντάξεων και των κοινωνικών δαπανών στην Παιδεία και την Υγεία και, εν τέλει, να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.
 
Ακολούθως ο Αμ. Αλφατάζ τόνισε ότι τους επόμενους μήνες η Επιτροπή θα παρακολουθήσει τις έμμεσες επιπτώσεις των μέτρων, που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα, και ανέφερε, ως παράδειγμα, ότι η περικοπή των επιδομάτων στους μισθούς του δημοσίου, αναπόφευκτα, θα συμπαρασύρει και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
 
«Σε πολλές χώρες έγινε αυτό», δήλωσε ο Αμ.Αλφατάζ και πρόσθεσε πως «τα μέτρα για τους μισθούς του δημοσίου έχουν επίπτωση και στον ιδιωτικό τομέα, με την έννοια ότι στην ίδια αγορά εργασίας είναι φυσικό να υπάρχει αλληλεπίδραση ανάμεσα στους μισθούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε