Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Περιμένουν την πιο ζεστή Πρωτοχρονιά από το 1920!

Βγάλτε λοιπόν από την ναφθαλίνη το μαγιό σας και ετοιμαστείτε για ρεβεγιόν στην παραλία.

 Αν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 22 βαθμούς την Παρασκευή, τότε η φετεινή πρωτοχρονιά θα είναι η πιο ζεστή των τελευταίων 90 χρόνων.
 
Το ρεκόρ όλων των εποχών πάντως το έχει το 1963. Τότε η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 22,1 βαθμούς στο σταθμό του Θησείου.

Οσο περίεργο κι αν ακούγεται η ζέστη μας ήρθε από τον Βορρά. Μια ατμοσφαιρική διαταραχή που εμφανίζεται στο βόρειο ημισφαίριο, προκαλεί αναστάτωση στον καιρό της Ελλάδας τον χειμώνα. Ανεβάζει ή ρίχνει την μέγιστη θερμοκρασία. 

Το σκηνικό του καιρού θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την άνοδο της θερμοκρασίας, τους νοτιάδες και τις τοπικές βροχές στα δυτικά.
 
Αναλυτικά:
 
Ο καιρός σήμερα Τετάρτη θα είναι με λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι ΝΔ 4-5 μποφόρ και τοπικά ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα έχει μέγιστες τιμές στα βόρεια τους 16-17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο τους 18-19 και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 βαθμούς Κελσίου.
 
Την Πέμπτη θα επικρατήσει πολύ ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες στα δυτικά και στα βόρεια. Το πρωί θα σημειωθούν ομίχλες, ενώ οι άνεμοι θα διατηρηθούν νοτιοδυτικοί 5-6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.
 
Την Πρωτοχρονιά η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα, με μικρή μόνο πτώση στα Βορειοδυτικά της τάξεως των 2 βαθμών Κελσίου. Ο καιρός κατά τα άλλα θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα Βορειοδυτικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε