Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Περισσότερες από 10 ημέρες για να μαζευτούν τα σκουπίδια – Παραμένει το μπάχαλο με την επιστράτευση!

Μίνι χωματερή στην Γ΄Σεπτεμβρίου και Πιπίνου

Για γέλια και για κλάματα η ιστορία με την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα. Τα φύλλα πορείας δε φτάνουν λόγω… απεργίας και οι τόνοι σκουπιδιών «πνίγουν» τα πάντα! Τι λέει στο Νewsit o πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Αλλά ακόμη κι αν τελικά η επιστράτευση γίνει πραγματικότητα, για να μαζευτούν τα σκουπίδια από τους δρόμους, θα χρειαστεί το λιγότερο μια εβδομάδα με 10 μέρες!

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος “αυτή τη στιγμή το μοναδικό που έχει γίνει είναι η επίταξη των οχημάτων. Έχουν επιδοθεί φύλλα επίταξης στους  Δήμους μόνο για τα οχήματα. Τώρα που μιλάμε δεν έχει δοθεί σε κανέναν εργαζόμενο στην τοπική αυτοδιοίκηση το φύλλο επιστράτευσης διότι η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της και την ανικανότητά της είχε επιστρατεύσει την Τρίτη μόνο τους οδηγούς. Απο χθες Τετάρτη έχει επιταχθεί το σύνολο των εργαζομένων στην καθαριότητα στην Αττική και επεκτάθηκε και σε 6 Δήμους στην κεντρική Μακεδονία στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. Εγώ εκτιμώ πως τα πρώτα φύλλα πορείας πιθανότατα θα φτάσουν σήμερα το βράδυ και αύριο και η παραλαβή τους από τους εργαζόμενους θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα’.

ΣΦΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ
“Προϋπόθεση”, όπως τόνισε ο κύριος Μπαλασόπολος “είναι  να υπάρχουν καύσιμα για να κινηθούν τα αυτοκίνητα. Κάτι που δεν είναι και πολύ σίγουρο, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία των τελωνειακών”.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΑΤΤΙΚΗ
“Η αποκομιδή με αυτές τις συνθήκες” πρόσθεσε ο προεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ “μπορεί να ξεπεράσει τις 10 ημέρες. Μια εβδομάδα δε φτάνει. Θα χρειαστούν πάνω από 10 μέρες”.

Σκουπίδια στην άνοδο της Συγγρού

“ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ”
“Επειδή η κυβέρνηση δε μπορεί να δώσει απαντήσεις στα αιτήματα του κλάδου επιλέγει την προσωποποιηση” είπε τέλος ο κύριος Μπαλασόπουλος και συνέχισε “οι ομόφωνες αποφάσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ δεν ειναι του Μπαλασόπουλου, ούτε οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι πρόβατα. Δεν υπάρχουν 70.000 πρόβατα. Εμείς ακολουθούμε τις εντολές των εργαζομένων που εκπροσωπούμε”.

Ακούστε τη δήλωση του κυρίου Μπαλασόπουλου:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε