Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πέταξαν αυγα, μπογιές και κατέβασαν τη σημαία στο ελληνικό προξενείο στην Μπολόνια – ΦΩΤΟ

Πέταξαν αυγα, μπογιές και κατέβασαν τη σημαία στο ελληνικό προξενείο στην Μπολόνια – ΦΩΤΟ
Πέταξαν ακόμη αυγά και μπογιές στο ελληνικό προξενείο ως ένδειξη αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό και με όσους μάχονται τον φασισμό.

Σε ρίψη αυγών και μπογιάς κατά της έδρας του ελληνικού προξενείου στην Μπολόνια, στη βόρεια Ιταλία, προχώρησαν διαδηλωτές που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια στα μέτρα λιτότητας. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 1.500 φοιτητές.

Παράλληλα, όπως γράφει η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, διαδηλωτές κατέβασαν από τον ιστό την ελληνική σημαία. Το σύνθημα που ακούστηκε, επανειλημμένα, στο κέντρο της Μπολόνιας, ήταν «σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό και με όσους μάχονται τον φασισμό».

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα σε είκοσι ιταλικές πόλεις διαδηλώσεις φοιτητών και μαθητών κατά των περικοπών στην παιδεία που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.
 
Στο Τορίνο τραυματίσθηκαν πέντε φοιτητές, ενώ για άλλους δεκαπέντε αποφασίσθηκε προσωρινή κράτηση. «Δυο νέοι, δεκαέξι και δεκαεννέα ετών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι», δήλωσε εκπρόσωπος του KSA, συμβουλίου αυτόνομων ιταλών φοιτητών λυκείου.
 

Στην Ρώμη, η αστυνομία συγκρούσθηκε με νεαρούς διαδηλωτές στην περιοχή Πόρτα Πορτέζε, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας επέβαλλαν αλλαγή κατεύθυνσης στην πορεία.

 
Στην Φλωρεντία οι φοιτητές μπλόκαραν την κίνηση σε κεντρική περιοχή της πόλης, ενώ στο Παλέρμο της Σικελίας έκαψαν, μπροστά στις κάμερες και τους φωτογράφους τα εκλογικά τους βιβλιάρια, διότι «δεν έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική τάξη».
 
Οι οργανώσεις ιταλών μαθητών και φοιτητών έκαναν γνωστό ότι «από την στιγμή που μετά από χρόνια υποσχέσεων δεν παρέχεται καμία οικονομική στήριξη στην δημόσια παιδείας, οι κινητοποιήσεις πρόκειται να συνεχισθούν».
 
 
 
 
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε