Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Πέθανε ο Γιάννης Μέτσης

Ο Γιάννης Μέτσης ήταν χορευτής και χορογράφος και ο πρώτος χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 1950.

Θρηνεί η Εθνική Λυρική Σκηνή από την απώλεια του Γιάννη Μέτση, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη στα 79 του χρόνια στο σπίτι του στην Εύβοια από πνευμονικό οίδημα.

Ο Γιάννης Μέτσης ήταν χορευτής και χορογράφος και ο πρώτος χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 1950, ενώ το 1954 συμμετείχε στα Μπαλέτα Ρολάν Πετί και στα μπαλέτα Ράμπερ του Λονδίνου, ενώ το 1958 έγινε διευθυντής του Ιρλανδικού Theatre Ballet.

Το 1956 ίδρυσε το Πειραματικό Μπαλέτο Αθηνών ενώ έχει χορογραφήσει πολλά μπαλέτα και είχε λάβει μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ χορού.

Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε σε δήλωσή του ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος μόλις πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του χορευτή, χορογράφου και δασκάλου Γιάννη Μέτση.

“Ο Γιάννης Μέτσης υπήρξε ένας από τους θεμελιωτές του κλασικού μπαλέτου στην Ελλάδα. Διέθετε όλο το ταλέντο, την πειθαρχία, τη μεθοδικότητα και την αφοσίωση για να αναδειχθεί σε σημαντικό χορευτή και χορογράφο διεθνώς, αλλά και σε πρωτεργάτη και διαμορφωτή της σκηνής κλασικού μπαλέτου στην Ελλάδα.

Ως δάσκαλος προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες, μετέφερε στους νέους τις γνώσεις, το πάθος και τις εμπειρίες του, ενώ εξαιρετικά σημαντικές υπήρξαν οι υπηρεσίες που προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια στην Εθνική Λυρική Σκηνή που σήμερα πενθεί για την απωλειά του. Εκφράζω στην οικογένεια και τους φίλους του τα συλλυπητήριά μου.”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε