Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πέθανε η Σοφία Ολυμπίου

Σοφία Ολυμπίου

Θλίψη στον καλλιτεχνικό -και όχι μόνο- κόσμο προκαλεί η είδηση πως έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Σοφία Ολυμπίου. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα (26.09.2017) στο Α’ Νεκροταφείο.

Η Σοφία Ολυμπίου πέθανε σε ηλικία 82 ετών. Είχε διαγράψει μακρά πορεία στο θέατρο. Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή από το ρόλο της ως “θεία Τζούλια” στη σειρά “Άκρως Οικογενειακόν».

Την είδηση του θανάτου της Σοφίας Ολυμπίου έκανε γνωστή μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης.

Η παρουσία της στο “Άκρως Οικογενειακόν” δεν ήταν η μοναδική. Είχε παίξε σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες δουλειές στην τηλεόραση, όπως το Δις Εξαμαρτείν, οι Επτά Θανάσιμες Πεθερές, οι Τρεις Χάριτες και η Ντόλτσε Βίτα.

https://www.youtube.com/watch?v=_t1Z2h1Wn-Q

Στο θέατρο είχε πρωταγωνιστεί σε πλήθος παραστάσεων, μεταξύ των οποίων και το Έκτο Πάτωμα.

Ποια ήταν η Σοφία Ολυμπίου

Το όνομά της ήταν Σοφία-Γλυκερία Χαλκιοπούλου και προερχόταν από καλλιτεχνική οικογένεια. Ο πατέρας της Γιάννης Χαλκιόπουλος, η μητέρα της Έλλη Λαλαούνη, ο παππούς της Νίκος Χαλκιόπουλος αλλά και η γιαγιά της Σοφία Χαλκιοπούλου ήταν ηθοποιοί.

Ηθοποιός ήταν και η γιαγιά της, από την πλευρά της μητέρας της, Ολυμπία Δαμάσκου-Λαλαούνη.

Ο πρώτος της σύζυγος ήταν ο ηθοποιός και θιασάρχης Γιώργος Ολύμπιος. Ηθοποιός και ο δεύτερος σύζυγός της, ο Χριστόφορος Καζαντζίδης.

Είχε έναν γιο.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Τρίτη (26.09.2017) στις 13:00 από το Α’ Νεκροταφείο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις