Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πετρέλαιο: 400 ευρώ ανά 1.000 λίτρα η αύξηση – 185% αυξάνεται ο φόρος

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τα ποσοστά είναι απίστευτα, αλλά είναι βγαλμένα από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος που μάλλον ξέρει να υπολογίζει καλύτερα από τον μέσο πολίτη.

Η κλιμακωτή αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης σύμφωνα με την ΟΒΕ για τα νοικοκυριά θα σημάνει αύξηση 185% και για τις επιχειρήσεις 1.861,9%.

Με τις αυξήσεις που ήδη έχουν ανακοινωθεί και με τις “περσινές” τιμές με αυτές δηλαδή που έκλεισε φέτος ήδη απ’ τις 15 Οκτωβρίου κάθε λίτρο θα είναι πιο ακριβό 5 λεπτά. Με το “καλημέρα” 50 ευρώ παραπάνω τα χίλια λίτρα ή για μια μέση δεξαμενή 300 ευρώ για ένα μόνο γέμισμα.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό, όπως ανακοινώθηκε, οι αυξήσεις δεν θα μείνουν στο “καλημέρα” θα έχουν και συνέχεια για … μήνες!

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι σταδιακά και μέχρι τις 31/12/2013 ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα εξισωθεί στα επίπεδα του 80% του σημερινού ειδικού φόρου του πετρελαίου κίνησης.

Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του θα αυξηθεί σε σημερινές τιμές στα 1,30 ευρώ το λίτρο από 90 λεπτά το λίτρο που είχε κλείσει τον περασμένο Απρίλιο!

Η μετάφραση αυτού;
Στα 1.000 λίτρα η τιμή αντί 900 που ήταν τον Απρίλη θα πάει στα 1.300 ευρώ (με τιμές κεντρικής Ελλάδας, αλλού που έχει κρύο θα είναι μεγαλύτερη η τιμή).

Κάπως έτσι φαίνεται πως έρχεται … εποχή παγετώνων για τους πολίτες αλλά και τους ιδιοκτήτες πρατηρίων που βλέπουν τον έναν μετά τον άλλο τους συναδέλφους τους να βάζουν λουκέτο γιατί δεν “βγαίνουν”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά 1.100 πρατήρια έχουν κλείσει ήδη, πριν καν μπουν οι νέες αυξήσεις που θα μειώσουν περισσότερο την κατανάλωση.

Διαβάστε επίσης:
Πόσο θα επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά από το πετρέλαιο θέρμανσης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε