Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πέτυχα στις Πανελλήνιες. Και τώρα τι ;”

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων ανακοινώθηκαν και για τους υποψηφίους που πέτυχαν, τώρα αρχίζει ο… Γολγοθάς.

Η Βίκυ Σιδέρη είναι ένα από τα παιδιά που έδωσαν στη… μάχη τους με τις πανελλήνιες εξετάσεις, πέτυχαν και τώρα ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα. Η 18χρονη Βίκυ, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, περνά στη σχολή Οδοντοτεχνικής στις Σέρρες, η οποία ήταν μια από τις επιλογές της.

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, η Βίκυ αποκάλυψε στο NewsIt την εμπειρία της από τις φετινές εξετάσεις, τα όνειρα, τα σχέδια της, αλλά και το αύριο, τώρα που η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές.

Όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά είχε πολύ άγχος, γιατί, όπως λέει «είχα μπει στο τρυπάκι ότι κάπου έπρεπε να περάσω. Όλοι με πίεζαν για το μέλλον μου και την επαγγελματική μου κατάρτιση, σχολείο, φροντιστήριο, σπίτι, όλοι μαζί».

«Οκ, πως κάνουν έτσι; Παιδιά είμαστε, δε χρειαζόταν να μας συμπεριφέρονται τόσο απότομα και καχύποπτα», συνεχίζει, κατακρίνοντας τη διαδικασία των εξετάσεων και την πίεση που ασκείται στους μαθητές που προετοιμάζονται για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Καθώς περνούσε η σχολική χρονιά, η Βίκυ αποφάσισε να δει πιο χαλαρά τα πράγματα, να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες των μαθημάτων πιο ψύχραιμα. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά αντιλαμβάνεται και τη σκληρή πραγματικότητα στο χώρο της αγοράς εργασίας. Για αυτό και πιστεύει πως ακόμη κι αν σπουδάσει αυτό που επιθυμεί, το να βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενό της θα είναι από δύσκολο έως απίθανο.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι συνειδητοποιημένο άτομο, με τις ιδέες της και τις απόψεις της. Και στην ερώτησή μας για το μέλλον της, δεν κρύβει πως βλέπει τον εαυτό της στη θέση του μικρομεσαίου Έλληνα, που παλεύει απλά για την επιβίωση και όχι για τους μεγάλους στόχους, εννοώντας τα πολλά λεφτά.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, η συζήτηση έφτασε και στη σημερινή εικόνα της χώρας και τότε αφοπλιστικά έκανε την κριτική της και στον πρωθυπουργό. ”Καλύτερα να παραιτηθεί. Καταφέρνει αυτά που θέλει…αλλά παίρνει πολύ κόσμο στον λαιμό του ”, λέει με έντονο ύφος.

Παρ’όλα αυτά είναι αισιόδοξη και πιστεύει πως θα τα καταφέρουμε και θα οδηγηθούμε στην έξοδο από την κρίση και τα προβλήματα των τελευταίων μηνών.

Η οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας έχουν πλήξει και την οικογένειά της, καθώς η μητέρα της είναι δημόσιος υπάλληλος. «Οι γονείς μου πιέζονται πάρα πολύ, αγχώνονται ειδικά μετά τις περικοπές στο μισθό της, πανικοβάλλονται. Και την είδαμε αυτή την διαφορά στην καθημερινότητα μας, παντού γύρω μας, όταν παραδείγματος χάρη ανοίγεις το ψυγείο, φαίνεται!».
Και εκείνη προσπαθεί με τον δικό της τρόπο να βοηθήσει, μειώνοντας τα έξοδα της και τις βόλτες της.

Αλλά τελικά, εκείνο που την ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να είναι ένας καλύτερος άνθρωπος. Να πετύχει στο κοινωνικό σύνολο, να είναι ανεξάρτητη, δυναμική και με αγάπη για τους συνανθρώπους της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε