Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Πικ νικ στους δρόμους της Αθήνας!

Γιορτή με φαγητό στους αθηναϊκους δρόμους με στόχο την αξιοποίηση των δημόσιων χώρων.

Η νέα μόδα ονομάζεται lunch street και περιλαμβάνει ανοιχτά τάπερ, ποδήλατα διάσπαρτα στον πεζόδρομο, μπογιές και ασβέστης, καρέκλες και πλουμιστά τραπέζια, πολυχρωμία και καλή διάθεση.

Τις προηγούμενες ημέρες το ραντεβού για φαγητό, παιχνίδι και διασκέδαση στον πεζόδρομο ή στην πλατεία της γειτονιάς είχε κλειστεί στον πεζόδρομο της οδού Γιατράκου στο Μεταξουργείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Βήμα. “Ηταν η τρίτη κατά σειρά προσπάθεια να διαμορφώσουμε έναν εξωτερικό χώρο φιλόξενο και προσιτό για όλους προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος της καθημερινότητας των κατοίκων και όχι μόνο” , δηλώνει η Πεπίτα Μιλιάτσο η οποία συμμετέχει στο πικ νικ. 

Τις προηγούμενες δύο φορές η ομάδα των πρωτοπόρων που οργάνωσαν lunch street στην Αθήνα ανέβηκαν, τον Ιανουάριο, στον λόφο του Στρέφη και, στα τέλη Μαρτίου, σε μια πάροδο της Κωνσταντινουπόλεως, στο Γκάζι. 

Η προσπάθεια και η πρώτη κινητοποίηση για να τρώει κανείς έξω μαζί με την παρέα, τους φίλους ή τους γείτονές του διαμορφώθηκε σε μία από τις πολλές συναντήσεις και συζητήσεις ποδηλατών ενώ η ιδέα όμως προέρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία. 

Το lunch street στο Μεταξουργείο κράτησε περίπου πέντε ώρες και πήραν μέρος πάνω από 300 άτομα κάθε ηλικίας. Παράλληλα η ιδέα αυτή εξαπλώνεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καθώς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την Καλαμάτα και τα Χανιά. Όσον  την Αθήνα έχει δώσει το επόμενο ραντεβού για τον Σεπτέμβριο πιθανότατα στα Πετράλωνα.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε