Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Στο Πικέρμι φιλοξενούνται οι μετανάστες που έσωσε το Λιμενικό – Βίντεο, φωτογραφίες

Στο Πικέρμι φιλοξενούνται οι μετανάστες που έσωσε το Λιμενικό – Βίντεο, φωτογραφίες

Στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Πικερμίου Αττικής φιλοξενούνται οι περίπου 95 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος στο Στενό Καφηρέα και από εκεί μεταφέρθηκαν με πλωτό και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού στο λιμάνι της Ραφήνας. 

Οι περίπου 95 παράτυποι μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, που εντοπίστηκαν σε ξύλινο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή στο Στενό Καφηρέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμενικό σώμα οι παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν μετά από τηλεφώνημα κάποιου ατόμου στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ο οποίος ανέφερε ότι βρίσκεται σε σκάφος με περίπου 85 άτομα και ότι είναι σε κίνδυνο.

Εντοπίστηκε το σημείο όπου βρισκόταν το σκάφος (14 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Καφηρέα) και έσπευσαν δυο ναυαγοσωστικά σκάφη και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Οι παράτυποι μετανάστες έφτασαν με σκάφη του λιμενικού στο λιμάνι τη Ραφήνας ενώ το ξύλινο σκάφος κατασχέθηκε και οδηγήθηκε στην Κάρυστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μία γυναίκα που ήταν έγκυος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας άλλα δεν χρήζει νοσηλείας.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε