Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πιλοτικό πρόγραμμα για τους Τσιγγάνους στο Βοτανικό!

Πιλοτικό πρόγραμμα για τους Τσιγγάνους στο Βοτανικό!

Θα το τρέξει η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος για τους Ρομά που έχουν εγκατασταθεί εδώ και χρόνια στην περιοχή, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Στο που ήρθε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης επισημαίνεται ότι οι συνέπειες στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία, κύρια από την καύση καλωδίων, σε πολλές περιοχές της χώρας, είναι σοβαρότατες.
 
“Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι η διάχυση της ρύπανσης σε ατμόσφαιρα, έδαφος και νερά με συνέπειες στη δημόσια υγεία και υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων”, αναφέρεται στο έγγραφο της Γραμματείας.

Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο δράσης για την άμεση, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη επίλυση του ζητήματος, του οποίο προτεραιότητα αποτελεί η άμεση ένταξη των Ρομά και εν γένει ρακοσυλλεκτών, σε νόμιμες και μόνιμες εργασιακές διαδικασίες ώστε να παραδίδουν το υλικό τους σε νόμιμα και αδειοδοτημένα σημεία παραλαβής ή απ΄ευθείας σε νόμιμες επιχειρήσεις διαχείρισης καλωδίων, ώστε να σταματήσει η καύση καλωδίων και να καταγράφονται οι ποσότητες των καλωδίων.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ, κ.κ. Γεωργιάδη και Πλεύρη, σχετικής με τα προβλήματα του παράνομου καταυλισμού Αθιγγάνων στο Νομισματοκοπείο καθώς όπως καταγγέλλεται η περιοχή έχει καταληφθεί παρανόμως από Αθίγγανους που σπαταλούν παράνομα νερό από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, διαταράσσουν την κοινή ησυχία της περιοχής και κλέβουν και ηλεκτρικό ρεύμα από τις κολώνες της ΔΕΗ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες ερωτήσεις έχουν κατατεθεί στη Βουλή και για την περιοχή του Ασπροπύργου όπως και για άλλες περιοχές της χώρας.

Εκτός από το έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, που διαβιβάστηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προς απάντηση των βουλευτών, διαβιβάστηκε και έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας του υπουργείου στο οποίο επισημαίνεται σχετικά με την μετακίνηση του καταυλισμού από την περιοχή του Νομισματοκοπείου, ότι θα πρέπει να συνοδεύεται από πρόταση κατάλληλου χώρου για τη μετεγκατάστασή του, γιατί διαφορετικά αφενός θα μετατόπιζε και θα επέτεινε τα υφιστάμενα προβλήματα, χωρίς να τα αντιμετωπίζει, αφετέρου θα ήγειρε ευθέως σοβαρότατα ζητήματα νομιμότητας των σχετικών διοικητικών πράξεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε