Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πιο φθηνό κατά 7% φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Από 148,29 ευρώ πέρυσι, φέτος το εορταστικό γεύμα για έξι άτομα φέτος θα κοστίσει 137,76 ευρώ. Πόσο κάνει η γαλοπούλα και πόσο τα εορταστικά γλυκίσματα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών αλλά και από τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, οι τιμές σε βασικά προϊόντα παρουσιάζουν μείωση και εκτιμάται ότι φέτος το εορταστικό τραπέζι θα είναι πιο φθηνό κατά 7,10% σε σχέση με πέρυσι.

Για 6 άτομα, το εορταστικό τραπέζι θα κοστίζει φέτος 137,76 ευρώ έναντι 148,29 ευρώ που στοίχιζε πέρυσι για τα ίδια ακριβώς προϊόντα, την ίδια ημέρα τιμοληψίας, στις 16 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η τιμή της γαλοπούλας εμφανίζει πτώση σε σχέση με πέρυσι έως και 14,75 %, το χοιρινό έως και 4,15 %, το αρνάκι έως και 6,75 % ενώ στα ίδια περίπου επίπεδα κινούνται και οι τιμές των υπόλοιπων κρεάτων ενώ μειωμένες σε σχέση με πέρυσι τα Χριστούγεννα εμφανίζονται και αρκετές τιμές των οπωροκηπευτικών (τομάτες 24,79% και λάχανο 11,67 %).

Σε ό,τι αφορά στα γλυκά αυτής της περιόδου, στους κουραμπιέδες και στα μελομακάρονα, οι τιμές τους σημείωσαν πτώση κατά 16,53 % και 7,69 % αντίστοιχα. Η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι ”η αγορά διαθέτει επάρκεια αγαθών και καλή λειτουργία του ανταγωνισμού, που συγκρατεί αλλά και ρίχνει τις τιμές”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε