Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πήραν επιδοτήσεις 150.000 €… μετά θάνατον!

Πήραν επιδοτήσεις 150.000 €… μετά θάνατον!

Κοινοτικές επιδοτήσεις συνολικού ύψους 150.000 ευρώ από τον… άλλο κόσμο εισέπραξαν 78 δήθεν καπνοπαραγωγοί…

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, παραπέμπονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών 78 υποθέσεις δικαιούχων του «Μέτρου 144» (για τους καπνοπαραγωγούς).
 
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών προχώρησαν σε συστηματικούς ελέγχους και διασταυρώσεις. Ετσι διαπιστώθηκαν περιπτώσεις κατά τις οποίες φαίνονταν δικαιούχοι να έχουν υποβάλει αιτήσεις για τις επιδοτήσεις κι ενώ αυτοί είχαν αποβιώσει…
 
Από τα αποτελέσματα της διασταύρωσης προέκυψε ότι από τις αιτήσεις που έγιναν δεκτές, 70 ενταγμένοι είχαν αποβιώσει πριν από τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής τους στην Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, η οποία υποβαλλόταν μαζί με την έντυπη αίτηση ενίσχυσης κάθε ενδιαφερόμενου. Δηλαδή, οι 70 είχαν πεθάνει και κάποιοι, πιθανόν κληρονόμοι τους, εμφανίζοντας πλαστή βεβαίωση για το γνήσιο της υπογραφής τους ζητούσαν τις ενισχύσεις.
 
Με έγγραφη λοιπόν αναφορά του αρμόδιου ειδικού γραμματέα Κοινοτικών Πόρων Αθανασίου Θεοχαρόπουλου, ταυτόχρονα με τις 70 υποθέσεις διαπιστώθηκε ότι ακόμη οκτώ δικαιούχοι οι οποίοι εντάχθηκαν στο «Μέτρο», έλαβαν νόμιμα την πρώτη δόση και στη συνέχεια απεβίωσαν. Παρ’ όλα αυτά, φέρονται να έχουν υποβάλει (με βεβαίωση γνησίου υπογραφής) αίτημα καταβολής και της δεύτερης δόσης μετά τον θάνατό τους.
 
Παράλληλα με την αποστολή των υποθέσεων στην Εισαγγελία, η αρμόδια υπηρεσία προωθεί τις διαδικασίες για την επιστροφή των ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντα από τους κληρονόμους των αποβιωσάντων.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε