Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πήραν κανονικά τους μισθούς τους ενώ ήταν… προφυλακισμένοι

Οι κατηγορούμενοι ενώ πηγαίνουν στο δικαστήριο. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι κατηγορούμενοι ενώ πηγαίνουν στο δικαστήριο. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Υποχρέωσαν δικαστικά τον αντικαταστάτη δήμαρχο να τους πληρώσει ενώ είναι κατηγορούμενοι για τον φόνο του δημάρχου!

 

Σέρνοντας στα δικαστήρια για παράβαση καθήκοντος τον αντικαταστάτη του δημάρχου που οι ίδιοι δολοφόνησαν, οι δύο πρώην ταμίες του δήμου Παγγαίου Καβάλας κατάφεραν να εισπράξουν το 50% των μισθών πέντε μηνών, διάστημα κατά το οποίο βρίσκονται προφυλακισμένοι για το έγκλημα!
 
Ο Απ. Τσακίρης, που αντικατέστησε τον εκλεγμένο δήμαρχο, Τρ. Κουκούδη, μετά τη δολοφονία του τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, υποχρεώθηκε να υπογράψει τελικά τα σχετικά εντάλματα πληρωμής και να καταθέσει το ποσό των 2.880 ευρώ στους λογαριασμούς του καθενός από τους δράστες.
 
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 50% των μισθών τους για το διάστημα από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο, αφού σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, προβλέπεται πως όταν οι υπάλληλοι βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση, τίθενται αυτοδικαίως σε αργία και εισπράττουν το ήμισυ των αποδοχών τους μέχρι να κριθούν από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια.
 
Ο νέος δήμαρχος αντιστεκόταν, επικαλούμενος ηθικούς λόγους, αλλά και την πίεση της τοπικής κοινωνίας, και αρνούνταν να υπογράψει τα σχετικά εντάλματα πληρωμής.
 
Πρόσφατα, οι δύο δράστες, που αξίζει να σημειωθεί πως έχουν ομολογήσει το έγκλημα, κατέθεσαν μέσω του δικηγόρου τους μήνυση κατά του δημάρχου για παράβαση καθήκοντος.
 
«Κράτησα έξι μήνες, αλλά δεν γινόταν άλλο. Μετά απ’ αυτό, θεώρησα σωστό να τους πληρώσω για να μην έχω άλλες περιπέτειες. Ολη η κοινωνία ήταν μαζί μου, αλλά ο νόμος ήταν απέναντι», είπε στο «Εθνος» ο κ. Τσακίρης, ο οποίος ωστόσο δεν θα αποφύγει τις δικαστικές περιπέτειες, καθώς σύμφωνα με νομικές πηγές το αδίκημα συνετελέσθη, είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο και η υπόθεση θα φτάσει στο ακροατήριο.
 
Η εξέλιξη προκαλεί αντιδράσεις και συζητήσεις στην τοπική κοινωνία για τα όρια μεταξύ νόμιμου και ηθικού, ενώ η δήλωση του συνηγόρου ενός εκ των δραστών, που έκανε λόγο για «νομική και ηθική δικαίωση», χαρακτηρίζεται «προκλητική».
 
Από την πλευρά της η υπεράσπιση αντιτείνει ότι οι δύο κρατούμενοι είναι γονείς μικρών παιδιών και επισημαίνει ότι και οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου εξακολουθούν να πληρώνονται.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε