Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Πήραν μαγνητικό τομογράφο από νοσοκομείο λόγω χρέους!

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Έγινε και αυτό. Δεν είχε λεφτά το νοσοκομείο για να πληρώσει το ενοίκιο του τομογράφο και η εταιρία πήγε και “ξήλωσε” το λογισμικό!

Το χρέος του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης φτάνει τα 1.300.000 ευρώ. Η εταιρία πήρε απόφαση να αφαιρέσει το λογισμικό από τον τομογράφο μέχρι να πληρωθεί το χρέος. Έτσι το νοσοκομείο βρέθηκε χωρίς τομογράφο, αφού χωρίς λογισμικό δεν είναι δυνατή η λειτουργία του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη πάντως τα μόνα δημόσια νοσοκομεία που διαθέτουν μαγνητικό τομογράφο και μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς είναι σε Αθήνα και Πάτρα.


Η εταιρία φαίνεται ότι προειδοποιούσε εδώ και καιρό. Η διοίκηση είχε ενημερώσει το υπουργείο ωστόσο μάλλον δεν έγινε τίποτε και έτσι το νοσοκομείο “έμεινε” από τομογράφο.

Τώρα καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα, ενώ παράλληλα γίνεται και νομικός έλεγχος της σύμβασης που έχει υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου με την εταιρεία ενοικίασης του μαγνητικού τομογράφου η οποία οδήγησε όπως όλα δείχνουν στο υπέρογκο χρέος.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Ιούνιο του 2005 με μηνιαίο μίσθωμα 324.000 ευρώ. Από τότε η εταιρία δεν είχε πάρει ούτε ένα ευρώ.
Η σύμβαση έληξε στις 16/6 και από τότε η εταιρία έχει προτείνει νέα σύμβαση προς 124.000 ευρώ το μήνα, αλλά απαιτεί την αποπληρωμή του προηγούμενου ποσοιύ για να δώσει πίσω το λογισμικό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε