Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πήραν μόνο υπόσχεση για επίδομα 1.000 ευρώ οι εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά

Πήραν μόνο υπόσχεση για επίδομα 1.000 ευρώ οι εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά

Λόγια, λόγια, λόγια … λένε ότι εισέπραξαν και πάλι οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγία Σκαραμαγκά.

Σιγή ιχθύος τηρεί η ιδιοκτήτρια εταιρεία, ενώ και οι υφυπουργοί με τους οποίους είχαν συνάντηση στο Πεντάγωνο δεν είχαν κάτι νέο να τους ανακοινώσουν πλην, όπως είπαν ένα μικρό ποσό, ένα επίδομα την τάξης του 1 εκατομμυρίου ευρώ, που αντιστοιχεί σε 1.000 για κάθε έναν από τους εργαζόμενους, οι οποίοι παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι.

Νωρίτερα έμεινε κλειστή για πάνω από μια ώρα στο ύψος του Πενταγώνου η λεωφόρος Μεσογείων καθώς οι εργαζόμενοι την απέκλεισαν διαμαρτυρόμενοι για την εκ περιτροπής εργασία που τους εχει επιβληθεί με μια ημέρα εργασίας ανα εβδομάδα από τη νεα διοίκηση, αλλά και τα δεδουλευμένα τους.

Εν τω μεταξύ, ζημία ύψους 57 εκατ. ευρώ γνωστοποίησε για το 2011 η εταιρεία «Ελληνικά Ναυπηγεία», η οποία διαχειρίζεται τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδα της εταιρείας τον περασμένο χρόνο ήταν ύψους 26,32 εκατ. ευρώ, έναντι 21,35 εκατ. ευρώ το 2010, αυξημένα κατά 23%, αλλά πολύ χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του έτους 2009 (216,55 εκατ. ευρώ).

Το αποτέλεσμά της προ αποσβέσεων, τόκων και φόρων (EBITDA) ήταν ζημία 37,45 εκατ. ευρώ, ενώ το αποτέλεσμά της προ φόρων ήταν ζημία 46,55 εκατ. ευρώ. Μετά τον συνυπολογισμό φόρων και τελών το καθαρό αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν ζημία 57 εκατ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια των «Ελληνικών Ναυπηγείων», τα οποία ως γνωστόν υπολειτουργούν, είναι αρνητικά (-295,62 εκατ. ευρώ).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Πυροσβέστης” ο Σαμαράς – Με παρέμβασή του λήγει ο αποκλεισμός της σχολής των ΜΑΤ από αστυνομικούς! – Διαβεβαιώσεις ότι θα πάρουν τα χρωστούμενα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε