Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πιθανές οι διακοπές ρεύματος

Πιθανές οι διακοπές ρεύματος

Από τα μεσάνυχτα χθες ξεκίνησε η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ και πλέον δεν αποκλείονται ακόμη και διακοπές

ρεύματος καθώς θα κατεβαίνουν οι διακόπτες σε μεγάλες μονάδες με αποτέλεσμα να “λείπει” σχεδόν το 1/3 της παραγωγής κατά διαστήματα.

Στην περίπτωση που δεν γίνει σωστή διαχείριση ίσως υπάρξει πρόβλημα, αν και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ διαβεβαιώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις τους… για τώρα.
Η ομοσπονδία των εργαζομένων προειδοποιεί πως θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά την πρώτη 48ωρη προειδοποιητική όπως τη χαρακτηρίζουν απεργία.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για εμπαιγμό των 2.000 επιτυχόντων στο διαγωνισμό του 2007 για προσλήψεις στην επιχείρηση, οι οποίες αναστέλλονται στο πλαίσιο της γενικής κυβερνητικής πολιτικής για τις ΔΕΚΟ. 

Υποστηρίζει ότι το κόστος της μισθοδοσίας τους είναι χαμηλότερο από τη δαπάνη για υπερωρίες που καταβάλλεται τώρα και θα αποφευχθεί αν γίνουν οι προσλήψεις.

Για τις μειώσεις μισθών και δώρων η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι τα χρήματα (εκτιμώνται σε 104 εκατ. ευρώ) “δεν θα πάνε στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά στις τσέπες των μετόχων” (στους οποίους πάντως περιλαμβάνεται και το Δημόσιο με 51 %) και ότι η τακτική αυτή δίνει τη χαριστική βολή στον ασφαλιστικό φορέα, αφού οδηγεί σε μείωση των εισφορών κατά 58 εκατ. ευρώ.

Τέλος, για τη μείωση της επιχορήγησης του ασφαλιστικού ταμείου από τον προϋπολογισμό κατά 10%, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι οδηγεί σε μείωση των συντάξεων κατά 25% κατ’ αρχήν, καθώς και ότι είναι παράνομη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Δ. Μακεδονία: Εκτός λειτουργίας 6 μονάδες της ΔΕΗ

   

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε