Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πλήρης εξευτελισμός για την κυβέρνηση και τα κόμματα

– Οι περισσότεροι Έλληνες προτιμάμε την Ευρωπαική Ένωση να καθορίσει το μέλλον μας
– Δεύτερη επιλογή ο ΚΑΝΕΝΑΣ και τελευταία η ελληνική κυβέρνηση
– Στην Ελλάδα το πανευρωπαικό ρεκόρ δυσαρέσκειας για το παρόν και το μέλλον
Ατιμωτικό ”χαστούκι” στο πρόσωπο όλων των πολιτικών μας από την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που ανακοινώθηκε πριν από λίγο.
 
1.000 Έλληνες που ερωτήθηκαν απάντησαν απερίφραστα πως εμπιστεύονται περισσότερο την Ευρωπαική Ένωση να λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον μας από ό,τι η κυβέρνηση.
Την ”εκχώρηση” της διακυβέρνησης στα κοινοτικά όργανα λόγω ανικανότητας της κυβέρνησης ψηφίζει το 37% των Ελλήνων ενώ δεύτερη επιλογή είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ και τρίτη τελευταία και καταιδρωμένη έρχεται ως επιλογή η ελληνική κυβέρνηση.
 
Σχετικά με την τσέπη μας, είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη σε φόβο και ανασφάλεια και για το 2011 ψηφίζουμε ότι τα χειρότερα έρχονται.
 
Στην έρευνα, το 93% ζητά από την ΕΕ να θεσπίσει αυστηρότερους κανόνες για τη φοροδιαφυγή και τους φορολογικούς παραδείσους.
 
Σχεδόν το 92% απαιτεί περισσότερη διαφάνεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές και το 90% ζητάει περιορισμούς στα bonus των τραπεζικών στελεχών.
 
Μετά από τα συμπεράσματα αυτά, πολύ φυσιολογικά οι εκπρόσωποι της Ευρωπαικής Ένωσης , κατά την παρουσίαση του ευρωβαρόμετρου, διαπίστωσαν ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει στην Ελλάδα σε σχέση με πριν από έξι μήνες που έγινε η προηγούμενη έρευνα.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε