Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

“Πνιγμένοι” από τα σκουπίδια στην Πάτρα – Οι κάτοικοι κλείνουν το ΧΥΤΑ

“Πνιγμένοι” από τα σκουπίδια στην Πάτρα – Οι κάτοικοι κλείνουν το ΧΥΤΑ

Φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν είναι η μόνη πόλη που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την συσσώρευση των απορριμάτων.

Οι κάτοικοι αποφάσισαν τον αποκλεισμό της Ξερόλακας από την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 στις 15:00 μ.μ. και με ανακοίνωσή τους εξηγούν τους λόγους:

“Ο ΧΥΤΑ Ξερόλακας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς υπάρχει πλέον ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσής του, με ότι αυτό συνεπάγεται για την γύρω περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, τα σκουπίδια ρίχνονται πρόχειρα πάνω στο τεχνικό έργο αποστράγγισης, το οποίο δεν έχει σχεδιαστεί να δεχτεί τόσο μεγάλο όγκο σκουπιδιών και αν αυτό καταρρεύσει τα σκουπίδια, μέσω και των ποταμών Καραβά και Μείλιχου, θα πνίξουν το μισό Αρκτικό διαμέρισμα.

Ο όγκος των σκουπιδιών έχει υπερβεί το νόμιμο όριο αντοχής του κατά 34 μέτρα(!) όπως άλλωστε έχει ομολογήσει και ο ίδιος ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και συμφωνούν όλες οι άλλες Δημοτικές παρατάξεις.

Και βεβαίως, συνεχίζεται η παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΑ – της χωματερής καλύτερα – αφού δεν τηρείται κανένας περιβαλλοντικός όρος και η δυσοσμία είναι πλέον αφόρητη, εγκυμονώντας ορατούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.”

Ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Δημαράς αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε