Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

ΠΟΕ – ΟΤΑ: “Θα αποτρέψουμε με κάθε τρόπο την αποκομιδή των απορριμάτων”

– Παρουσία εισαγγελέα άνοιξε ο ΧΥΤΑ για τα ιδιωτικά φορτηγά
– Αποφασισμένη να τους σταματήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ
– Προσφυγή Καμίνη στην Δικαιοσύνη, την Δευτέρα η απόφαση

Συνοδεία περιπολικών  συνεχίζεται η αποκομιδή των απορριμμάτων απο ιδιωτικά συνεργεία ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κοντά στα συνεργεία βρίσκονται και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Κατα τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Κυριακής ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ έκανε σοβαρές καταγγελίες. Είπε επίσης οτι ανεξάρτητα του τι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα αποτρέψουν με οποιονδήποτε τρόπο την αποκομιδή απορριμάτων.

‘Οπως είπε ο κ.Μπαλασόπουλος ο ΧΥΤΑ της Φυλής από τα ξημερώματα που άνοιξε λειτουργεί χωρίς μέτρα ασφαλείας.

Είπε επίσης οτι στις ιδιωτικές εταιρείες εργάζονται αλλοδαποί οι οποίοι δεν είναι σίγουρο οτι είναι ασφαλισμένοι και κατήγγειλε οτι έχουν ανοίξει όλες οι παράνομες χωματερές της Αττικής προκειμένου να μεταφέρονται εκεί τα απορρίματα.

Πρόσθεσε οτι όπως έχει καταγγελθεί σκουπίδια έχουν μεταφερθεί τόσο στο Ελληνικό όσο και στον χώρο του Μπάντμιντον στου Γουδή. Και γι’ αυτό είπαν οτι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, κατηγόρησε τον δήμαρχο Αθηναίων οτι θέλει εκτός από την δική τους απεργία να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική και η 48ωρη της ΑΔΕΔΥ της ερχόμενης εβδομάδας.

Για τα φαινόμενα προπηλακισμού κατά των εργαζομένων των ιδιωτικών εταιρειών που μάζεψαν σκουπίδια δήλωσε ότι δεν ευθύνεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά ορισμένα ΜΜΕ που γνωστοποίησαν στοιχεία για τις εταιρείες, μιλώντας για επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα που δίνουν.

Αυτοψία Newsit

To Newsit έκανε επιτόπια έρευνα στο Γουδή όπου σύμφωνα με τον κ. Μπαλασσόπουλο εναποτίθενται σκουπίδια από τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα ωστόσο δεν βρήκε σκουπίδια παρά μόνο τα οχήματα που σταθμεύουν στο σημείο.



Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής διεψεύδει “κατηγορηματικά οποιαδήποτε φημολογία για εναπόθεση απορριμμάτων σε παράνομη χωματερή” και προσθέτει οτι: “το ΚΤΕΟ Ελληνικού αποτέλεσε σημείο συνάντησης και μεταφόρτωσης του οχήματος που συμμετείχε στην αποκομιδή. Το εν λόγω όχημα δέχθηκε επίθεση από συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να παραμείνει εγκλωβισμένο μέσα στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ Ελληνικού”.  

Πως άνοιξε ο ΧΥΤΑ

Με τη συνδρομή έξι διμοιριών των ΜΑΤ και παρουσία εισαγγελέα άνοιξε νωρίς το πρωί της Κυριακής η χωματερή της Φυλής, επιτρέποντας έτσι μετά από σχεδόν μισό μήνα απεργίας να μπουν μέσα απορριμματοφόρα για να εναποθέσουν τα σκουπίδια. Θεωρητικά βέβαια, γιατί οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ τώρα κάνουν 48ωρες απεργίες ως την Πέμπτη.

Προσφυγή Καμίνη

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης προσέφυγε το Σάββατο στην Δικαιοσύνη για να κριθεί αν η απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική. Η υπόθεση θα κριθεί την Δευτέρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, παρότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο εισαγγελικές εντολές για την παρεμπόδιση εναπόθεσης σκουπιδιών και για πρακτικές που βλάπτουν την δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι των εργαζομένων ζήτησαν να αναβληθεί η εκδίκαση καθώς λόγω της δικής τους απεργίας δεν ήταν εφοδιασμένοι με την απαραίτητη άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο για να παραστούν. Η αίτηση απορρίφθηκε και εκείνοι έχουν ζητήσει εξαίρεση. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει. (Διαβάστε την είδηση)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

Διαβάστε επίσης:
Είναι ανίκανοι να λύσουν το πρόβλημα με τα σκουπίδια – Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο

Ανίκανη Πολιτεία – Κενό γράμμα οι νόμοι – Η Αθήνα βουλιάζει στα σκουπίδια και παρά τις εισαγγελικές εντολές η χωματερή είναι κλειστή!

Νέα απεργία των εργαζομένων παρά τις απειλές για απολύσεις και εφεδρεία – Ιδιώτες μαζεύουν ήδη τα σκουπίδια από κεντρικούς δρόμους

“Αυτόφωρο για όσους μπλοκάρουν την αποκομιδή των σκουπιδιών”

Υγειονομική διάταξη για αποκομιδή των σκουπιδιών

Εκτός ελέγχου η ΠΟΕ – ΟΤΑ: Επιτέθηκαν στον δήμαρχο Αθηναίων – ‘Εδειραν τον δήμαρχο Συκεών – ‘Επαιξαν ξύλο με τα ΜΑΤ

Μετατρέπουν μια απλή συνέντευξη Τύπου σε θρίλερ! Για το απόγευμα αναβλήθηκαν οι ανακοινώσεις για τα σκουπίδια!

Έπεσαν… μπουνιές στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ – Έδειραν τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών!

Βάζουν ιδιώτες να μαζέψουν τα σκουπίδια και απειλούν με απολύσεις

Άλλη μια μέρα αποκλεισμένο το κέντρο – Ποιές συγκεντρώσεις είναι σε εξέλιξη

Στο “γύψο” η χώρα από σήμερα και 10 ημέρες – ‘Ολες οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε