Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ποια σχολεία δεν έκαναν αγιασμό! Τα κενά στους καθηγητές και οι αναπληρωτές

FOTO EUROKINISSI
Διακοπές τέλος για εκατομμύρια μαθητών αλλά και για τους καθηγητές και δασκάλους τους.
ΟΛΜΕ: “1500-2000 οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν”
Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε και μαζί και ο κώδωνας κινδύνου για τα προβλήματα που μένουν ακόμη άλυτα στα σχολεία.
 
Συνολικά φέτος θα λειτουργήσουν 15.500 σχολεία με 1,3 εκατομμύρια μαθητές και 160.000 εκπαιδευτικούς.
 
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υποστηρίζει ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με λιγότερα κενά απ΄ ό,τι υπολογίζουν οι εκπαιδευτικοί. Πάντως, ακριβής εικόνα του αριθμού των κενών θα υπάρξει από τη Δευτέρα, όταν θα τοποθετηθούν και οι αναπληρωτές στα σχολεία.

Το Newsit επικοινώνησε με τον κ. Πεππέ, πρόεδρος της ΟΛΜΕ. “Οι κενές θέσεις φέτος είναι περίπου 1500-2000, σε σχέση με τις 3500 της περσινής σχολικής χρονιάς”.

Πολλά τμήματα συγχωνεύτηκαν και πια υπάρχουν τάξεις με 27-28 μαθητές. 

Δεν έκαναν  αγιασμό τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας , αφού “δεν υπήρχαν καθηγητές”, κατήγγειλε στο Newsit o πρόεδρος της ΟΛΜΕ. ” Τα κενά έχουν δημιουργηθεί από τις μετατάξεις καθηγητών στις υπηρεσίες του Υπουργείου. Η κυβέρνηση καθυστερεί, έπρεπε να είχε λύσει το θέμα από το Ιούνιο” δήλωσε ο Δημήτρης Πεππές.

Τα κενά στα δημοτικά

Σε 36 νομούς δεν έχουν καλυφθεί 1450 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για 520 δασκάλους, 250 νηπιαγωγούς ενώ οι υπόλοιπες θέσεις αφορούν γυμναστές και μουσικούς.

Στα ειδικά σχολεία ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί οι ανάγκες, αφού οι μαθητές στα μουσικά σχολεία δεν έχουν ακόμη επιλέξει πιο όργανο θα μάθουν στη φετινή σχολική χρονιά. 

 
Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου είχε ανακοινώσει ότι τα κενά υπολογίζονται γύρω στα 2.645 χωρίς, όμως, αυτός να είναι ο τελικός αριθμός. Πάντως 9.000 πιστώσεις για την πρόσληψη ισάριθμων αναπληρωτών βρίσκονται στην διάθεση του υπουργείου Παιδείας για να καλύψει ανάγκες των σχολείων.
 
Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι οι δυσλειτουργίες των σχολείων θα είναι δεδομένες λόγω και ενός άλλου παράγοντα: Πρόκειται για τη μείωση των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, δηλαδή θέρμανση, καθαριότητα, συντήρηση οι οποίες είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι στο 1/3.
 
Η υπουργός Παιδείας έχει επισημάνει ότι σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καταβάλλεται προσπάθεια να αυξηθούν αυτά τα κονδύλια.
 
Η κ. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε ότι το 87% των σχολείων θα είναι τη Δευτέρα στα χέρια των μαθητών, ενώ και όσα θα λείπουν θα είναι λιγοστά ή θα τα πάρουν οι μαθητές με καθυστέρηση λίγων ημερών.
 
Επί ποδός βρίσκονται κλιμάκια της τροχαίας, προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη μέρα στο σχολείο σε εικόνες – Ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε