Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ποιες περιοχές θα καλύπτει το τείχος στον ‘Εβρο – Τέλη Απριλίου θα είναι έτοιμος λέει η κυβέρνηση

Ποιες περιοχές θα καλύπτει το τείχος στον ‘Εβρο – Τέλη Απριλίου θα είναι έτοιμος λέει η κυβέρνηση

Τεράστιες εκτάσεις με χωράφια που δεν μπορούν να ελεγχθούν σε μήκος 12,5 χιλομέτρων στην περιοχή της Νέας Βύσσας θα καλύψει το τείχος με σίδερα και συρματοπλέγματα.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο συγκεκριμένο σημείο όπου βρίσκονται τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία, μήκους 12,5 χιλιομέτρων, υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις με χωράφια και έτσι δεκάδες λαθρομετανάστες περνούν σχεδόν καθημερινά στην Ελλάδα χωρίς καν την βοήθεια των δουλεμπόρων.

Στην υπόλοιπη μεθόριο υπάρχει το φυσικό σύνορο του ποταμού και εκεί περιπολούν διαρκώς τα μέλη της δύναμης ταχείας επέμβασης της Frontex στην οποία συμμετέχουν έλληνες και ευρωπαίοι αστυνομικοί.

Οπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση στον αριθμό των λαθρομεταναστών από τις αρχές Νοεμβρίου που ξεκίνησαν περιπολίες οι άντρες της Frontex. Ενδεικτικά μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου η μείωση έφτασε το 42,6%.

Ο φράκτης δεν θα έχει ηλεκτροφόρα σύρματα, όπως συμβαίνει στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού.

Θα υπάρχουν θερμικές κάμερες αλλά και αισθητήρες που θα ανιχνεύουν κινήσεις ανθρώπων και θα στέλνουν σήμα σε κέντρο επιχειρήσεων που θα δημιουργηθεί στην περιοχή.

Από τον Εβρο καθημερινά εισέρχονται στη χώρα μας 200- 250 λαθρομετανάστες. Βάσει στοιχείων των διωκτικών αρχών ο Εβρος αποτελεί πλέον τη «δημοφιλέστερη» είσοδο στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυβέρνηση: “Ο φράχτης στον Εβρο θα γίνει” – Αντιδρώντες: “Διοχετεύστε με πράσινη κάρτα τους λαθρομετανάστες στην Ευρώπη”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε