Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ποιό είναι το καλύτερο αξιοθέατο της Ευρώπης και ΔΕΝ πωλείται;

Ποιό είναι το καλύτερο αξιοθέατο της Ευρώπης και ΔΕΝ πωλείται;

Ποιός Πύργος του Αιφελ, ποιά Βενετία; Ευτυχώς που πριν χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοί μας έχτισαν τον Παρθενώνα και έχουμε ακόμα κάτι να καμαρώνουμε.

Οι αναγνώστες του Lonely Planet ψήφισαν την Ακρόπολη ως το καλύτερο αξιοθέατο της Ευρώπης!

13.000 ταξιδιώτες κλήθηκαν να διαλέξουν ανάμεσα σε 10 πασίγνωστα ευρωπαϊκά μνημεία/αξιοθέατα που αξίζουν τον κόπο και το ταξίδι.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ακρόπολη αφήνοντας πίσω της τον Πύργο του Άιφελ, το London Eye, το Κάστρο του Εδιμβούργου, το Κολοσσαίο, τη Sagrada Familia, μια βόλτα με γόνδολα στην Βενετία, το Blarney Stone, τον Πύργο της Πίζα και το Στόουνχεντζ.

Το γκάλοπ είχε τίτλο «See it or skip it?» δηλαδή«να το δεις ή να το προσπεράσεις;». Σκοπός του έγκυρου ταξιδιωτικού οδηγού, ήταν να εντοπίσει αν αξίζει να επισκεφτεί κανείς ορισμένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ευρώπης όταν έχει λιγοστό ελεύθερο χρόνο στη συγκεκριμένη πόλη.

Όπως δηλαδή έγραφε στο site του, «είσαι στο Παρίσι για λίγες μέρες, αξίζει να περιμένεις στη μεγάλη ουρά για να ανέβεις στον Πύργο του Άιφελ; Έχεις δει το Στόουνχεντζ σε αμέτρητες φωτογραφίες, άρα αξίζει να πας μέχρι το Wiltshire να το δεις από κοντά; Είναι μερικές από τις γνωστότερες ατραξιόν πραγματικά must-see;». Εκτός από τη δική μας πανηγυρική πρωτιά με 93% θετικές απαντήσεις, ενδιαφέρον αποτέλεσμα είχε η βόλτα με γόνδολα στη Βενετία που κόλλησε ακριβώς στη μέση: 50% των ερωτηθέντων ψήφισαν ότι αξίζει και 50% το αντίθετο.

Συγκεκριμένα η κριτική του Ρόμπερτ Ρέιντ, εκδότη του αμερικάνικου Lonely Planet είναι η εξής:
«Δεν μπορείς να πας στην Αθήνα και να μην πας στον Παρθενώνα. Χτίστηκε το 438 π.Χ. και είναι αφιερωμένος στη θεά Αθηνά. Το όνομα σημαίνει το σπίτι της παρθένου. Μα τι σπίτι».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε